alma nahe

Curieri

In Proba de foc, teatru on noiembrie 14, 2015 at 2:34 PM

MOTTO: Sufletul își descarcă patimile asupra unor obiecte false atunci când cele adevărate îi lipsesc.

Montaigne

PERSONAJE:

CU OCHII ÎN PATRU, curier manager
ADOR MITUL, curier clasic

Câteva caracteristici ale personajelor:

CU OCHII ÎN PATRU

ADOR MITUL are ochi, dar îi ține mai mult închiși.

( O ușă de intrare în spațiul de joc. Un pat improvizat din foarte multe colete și teancuri de scrisori. Spațiul în care se desfășoară acțiunea e incert, dar e timpul ca unii să își dea seama că dorm prea mult pentru secolul 21)

ADOR MITUL: (așezat pe marginea patului se descalță și scutură o pietricică din pantoful stâng) Unde am greșit? Unde? (ridică din umeri; nu știe)
CU OCHII ÎN PATRU: Tot în culcătoare ești? (Ador Mitul oftează, refuză să-și mai încalțe pantoful; se întinde în pat, gânditor) La ce te gândești?
ADOR MITUL: La geografie. Câte piscuri… Câte prăpăstii! Simt așa, ceva… cum că mă dizolv.
CU OCHII ÎN PATRU: Mai bine ai dizolva lenea!
ADOR MITUL: Și ce să pun în loc? A, gata! Știu! (alege un colet, îl scutură, scoate din el un pistol; se împușcă)
CU OCHII ÎN PATRU: (mișcat) Biet netot! Puteai să pui în loc o aplicație Android pentru curierat . Dar n-ai trăit suficient cât să afli asta.

(Ușa de la intrarea în spațiu se deschide. Dacă ar fi fost un perete, s-ar fi auzit izbitura, dar nu e niciun perete. Se simte aerul închis. Intră ADOR MITUL, împovărat de colete)

ADOR MITUL: (dă cu ochii de Cu Ochii În Patru, care e consternat la vederea lui; bodogăne, ca pentru sine) Iar o să întârzii cu livrarea, adormitule!
CU OCHII ÎN PATRU: Bine, dar…
ADOR MITUL: Sst! Pușchea pe limba ta!(așază coletele frumos, mărind patul, apoi se așază, scoate pantoful stâng, scoate o pietricică, apoi se întinde în pat; cu ochii în tavan) N-a mai rămas nimic din mine.
CU OCHII ÎN PATRU: (ironic) Nimic?!
ADOR MITUL: Se prea poate să mai fi rămas câte ceva. (vorbind despre sine ca despre colete) Dar am pierdut multe pe drum sau le-am rătăcit. M-am dus de râpă!
CU OCHII ÎN PATRU: (referindu-se la faptul că se repetă scena de mai devreme) Sigur că da, lipseau formele de relief!(pauză de privit ochi în ochi; adormitul își ține greu pleoapele deschise) Auzi, nu ți se pare că ești prea furat de jocul acestui personaj? (Ador Mitul ia un colet, îl scutură, scoate…) Gata, până aici! (îi ia coletul din mână și îl aruncă; se aude un pocnet)
ADOR MITUL : (ușurat sau descărcat) Serios? Mă omoară repetițiile. Sper să nu fi fost nimeni altcineva rănit.
CU OCHII ÎN PATRU: În acest spațiu suntem numai noi.
ADOR MITUL: Nu avem nici măcar o pisică?
CU OCHII ÎN PATRU: (exasperat) Nu avem decât această conversație!
ADOR MITUL: Uite, vezi? De-asta simt o nevoie continuă să dispar.
CU OCHII ÎN PATRU: Dar nu mai e cazul! Poți rămâne, dar ceva mai implicat!
ADOR MITUL: Unde să rămân? Nu vezi că spațiul e incert?
CU OCHII ÎN PATRU: În viață! (îi face cu ochiul)

(Ador Mitul simte nevoia unui duș rece; apare în scenă o cadă plină cu apă rece; cada, și ea improvizată din colete)

ADOR MITUL: (se descalță și de celălalt pantof, scoate altă pietricică, dar nu o aruncă, o păstrează; se așază îmbrăcat în cada cu apă) Ce trebuie să fac ca să rămân?
CU OCHII ÎN PATRU: Mai întâi aruncă-ți ochii pe acest program software firme curierat și ieși din scăldătoare.
ADOR MITUL: (cu pleoape grele) Dar n-am mijloacele necesare. (aruncă pietricica în apă) Uite, ieri am avut de livrat un colet pe str. Pierdutului. Când să dau coletul omului, ia-l de unde nu-i. Azi, când să duc unul pe str. Întârziatului, nu știu cum naiba am ajuns mai întâi în str. Încurcăturii. Să nu mori?! (desface un colet, ia un foehn, îl bagă în priză, se bagă la loc în cadă; cu foehn-ul pornit!)
CU OCHII ÎN PATRU: (întorcându-se cu spatele, nu întorcându-i spatele, la vederea foehn-ului; sens figurativ) Nu-i nevoie să te usuci. Mai bine te schimbi! Ai nevoie de un …
ADOR MITUL: (scurtcircuitat, întrerupându-l) Prea târziu.
CU OCHII ÎN PATRU: (se întoarce ca să-și continue fraza)… software pentru curierat. Mda, din nou n-ai trăit suficient de mult cât să auzi asta.

(Ia pantofii Ador Mitului și îi ascunde; Ador Mitul intră pe ușă în picioarele goale.)

ADOR MITUL: (înghețat) Am pierdut ceva? (se îndreaptă spre maldărul de colete în formă de sobă)
CU OCHII ÎN PATRU: (înflăcărat) Uite ce e, n-am de gând să stau ca să văd cum îți dai foc la valiză. Ce-am avut de zis, important, am zis! Dar tu mori de fiecare dată înainte să afli cum să ieși din acest impas. N-ai decât să încerci moartea cum vrei, sunt convins că ești destul de creativ la acest capitol. Dar eu sunt la capătul răbdării. Și al timpului alocat ție. Poți să încurci străzile sau să pierzi coletele liniștit. Poți să-ți superi clienții cum vrei! Nu-mi mai pasă! Eu trăiesc oricum în secolul 21, dar tu…
ADOR MITUL: (ceva mai treaz) Eu tot mor în secolul 21.
CU OCHII ÎN PATRU: Pur și simplu n-ai…
ADOR MITUL: Software pentru curierat?… N-am! Și, ce vrei? Să mă spânzur?
CU OCHII ÎN PATRU: Dacă nu ai fi atât de nerăbdător, ai putea aștepta 3 luni până la următoarea sinucidere. Software-ul e gratuit trei luni! Încercarea moarte…
ADOR MITUL: (tulburat) Știu ce am de făcut! (vrea să mai spună ceva, dar iese grăbit)
CU OCHII ÎN PATRU: Te pricepi mai mult la managementul expedițiilor morților tale. Fii cu ochii în patru și… expediție ușoară (monolog; spectatorilor) Mda. Să sperăm că a înțeles (că, dacă nu, de-asta sunt link-urile, ca să intre pe/prin ele). Dragii mei, în lumea asta sunt curieri și curieri. Însă, un curier trebuie să fie ceea ce este! Să ducă un gând sau ceva mai consistent acolo unde trebuie să ajungă! Rătăcirile nu îi sunt permise. Întârzierile mai sunt cum mai sunt, nu depind numai de curier. Dar, dacă există un astfel de software, nu-i păcat să nu-l folosești?! Nu-i păcat să mori ca prostul? De ce să nu fii organizat? Un software corespunzător e ca un pantof fără pietricele. Nu te încurcă la mers. Dacă ți-a plăcut personajul meu, caută-l din nou la caracteristici! Desigur, aceasta nu e decât o piesă de teatru, în care am pus niște date reale în folosul celor interesați de curierat, de îmbunătățirea serviciilor lor, dar și în folosul imaginarului proprietarei de cuvinte ale acestui blog. Toți luptăm cu timpul și cu distanțele.

VOCEA AUTORULUI: Eu lupt cu stilul de a face reclamă. Mai tot timpul.
(nu era în program să intervin, dar ce să faci când te mănâncă limba?) În altă ordine de idei (cea a scopului vădit cu care am scris această scenetă), vă doresc curierat eficient tuturor!

(Nu se stinge încă lumina, ca să vedeți link-urile mai bine; personajele se retrag la loc, în mintea autorului acestei nebunii; software-ul e și el la locul lui, la image, de unde se poate achiziționa și unde puteți beneficia de asistență.)

00181
Articol participant în campania Proba de Foc. Dacă vă mănâncă și pe voi limba, premiul acestei campanii este de 100 de euro cash și puteți scrie până mâine, inclusiv. Spor la scris!

  1. Pai gata! S-a dat suta! Ce sa mai scriem si noi?
    Fantastic! Ador Miturile tale… Succes!

    • Ador și eu comentariile tale! 😆 Scrieți, scrieți! Mai e loc de aventură! Cu cu(scuze!)rierii nu se știe niciodată! Poate contează și forma gândului. Unii o preferă pe cea directă!

      • Pai cât de directa ar fi, n-o bate pe indirecta ta! ta ta, iar! 🙂

        • Nu știu, vedem! În brieful campaniei era subliniat cuvântul „experiență”. Eu nu am povestit una, că mi s-a părut greu de ales pentru cel care citește și hotărăște cui îi va reveni premiul. Da’ am scris din experiența mea cu firmele de curierat, clar! 😛 Și diferit. Însă am observat că „proba de foc” vizează un altfel de marketing. Să sperăm că și firmele prind gust de marketingul ăsta creativ. Experiența mea arată că nu. Dar insistăm. 🙂

  2. Doamne, credeam ca e vreo noua proba de DINCOLO si ma uitam disperata ce am ratat. Ei, uite pe-astia nu-i stiam! Ai o viziune teatrala asupra curierilor, imi place, si eu am relatii tragi-comice cu ei. Banuiesc ca un soft le-ar imbunatati activitatea.

  3. Datorita tie acum indragesc reclamele scrise. Bineinteles, cele cu poveste, in care abia se simte reclama, deoarece ea se integreaza firesc. Succes in concurs!

  4. Sinucigaș curier! Am râs de mă și mir că n-am explodat! 🙂

almanahiţi, vă rog!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.