alma nahe

Cu soare, sare

In SuperBlog2020 on martie 27, 2020 at 4:11 PM

Şi piper!

Imagini pentru soare gif

Trăiesc! Din când în când, încerc muntele: vânt… Din când în când, încerc marea: soare, sare… Şi tu faci la fel, aşa-i?! Da’ uneori, în palide luciri ale zorilor şi zărilor, mie îmi vine să dau procură altcuiva să mă trăiască. Sau delegaţie?! Mă mai gândesc.

Am chef să pictez în acest moment. Poate, repet, poate aşa îmi trece starea asta de rah… maninov.

 

 

(pune coloana sonoră şi citeşte cu voce tare, ca să prinzi tot curcubeul sentimentelor)

Nu mă trezesc aşa mereu, dar de aproape o lună gândurile mă smulg din somn, pur şi simplu, fără pregătire, fără nimic la mână. Ieri, totul era atins de graţie, iar azi, clipa m-a aruncat într-un univers în debandadă.

Imagini pentru soare gif

Nu numai pe mine, pe toţi!

Anul ăsta n-a nins, căci n-am avut parte de o iarnă adevărată şi, deoarece n-am atins zăpada, s-a dus naibii puritatea aia calmă pe care numai zăpada o poate aduce în om. Zăpada e cel mai însemnat semn de SUS că albirea din îmbătrânire e ceva maiestuos. Dar unde să te duci, când biata armonie în suflet, şi aşa rar primită, dispare?!… La mare!

Am desenat!

 

Imagini pentru soare gif

What?! 

Ştii cum mă prind eu că e primăvară?! (Dă mai încet muzica, ca să te-auzi!)

Eu nu mă aliniez, doamne fereşte, la ciripitul păsărelelor sau la verdele ăla crud, de-ţi e frică să nu vină vaca să-ţi pască ochiul, după un calendar. Eu ştiu că a venit primăvara când desenez un soare cu gură, care repetă ca un papagal: eşti grasă, eşti grasă, eşti grasă, eşti… În engleză! Şi, de parcă n-ar fi de-ajuns, mă ameţeşte şi Saturn. Care, aici, în desen, mai are încă celebrele-i inele de gheaţă, da’ aud că se topesc şi i se vor mai topi într-o ploaie, din cauza câmpului magnetic.

Şi, numai bine, peste preocupările-mi din ultima perioadă, adică zero, că sunt actor independent, azi m-au lovit,  în valuri, gânduri de ducă… În plonjon, cu scaldă!

În cazul meu, cu stropi mulţi şi valuri imense. Ştiu ce spun, nu m-ai văzut sărind în apă. De aceea mă şi pozez numai pe malul mării. Aşa…

Sau aşa:

 

Dacă şi ţie ţi-a cântat (era să scriu cântar) soarele: stai (la poză) cât mai în marginea cadrului, ca să nu ocupi tot spaţiul! Dacă nu ţi-a… cântar (na, c-am scris!), uită-te la mare. La cealaltă mare!

Nu îţi vine s-o mângâi? S-o răsfoieşti?… Habar n-am să înot, dar pe mine mă ţine apa la suprafaţă. Unul dintre motivele pentru care mă bucur că sunt grasă. Dau puţin din mâini, puţin din picioare, calc apa, cum s-ar zice. Eu şi Dumnezeu! Ai apucat s-o răsfoieşti şi tu?!

Acu pune la loc tot ce-ai răsfoit, ca să rămână numai marea mea şi să trecem la presiunea imediatului: acuşi vine vara! Tu zici că nu încă, dar n-ai reperele mele: unde radio.

Păi,  îi rezişti tu lui Dorian Popa când toţi muşchii lui freamătă, dincolo de difuzoare, “Mă întorc la tine, iar şi iar, mare albastră” ? Desigur, ai să cârcoteşti că la vârsta mea, poate că era cazul să aleg varianta lui Iordăchioaie, că îl şi cunosc personal, dar rămân la Dorian, fiindcă şi grasă şi bătrână în acelaşi text e mai mult decât mi-am propus eu să mă deprim. Şi, de ce să nu recunosc, muşchii muzicali ai lui Dorian sunt un act temerar de rezistenţă şi verificare. 🙄

Destul cu radio… grafia! Să trec la fapte!

Imagini pentru soare gif

 

Când mă trezesc şi desenez, de fapt, construiesc o poartă nouă către următorul anotimp. În acest caz, vara. Desenul e un soi de invitaţie de a călători, pe care-l primesc tot de la mine, normal! Ei, şi în asemenea momente, am uitătura dreaptă, deschid laptopul şi tastez cazare Saturn.

Anul trecut l-am desenat pe Marte, deci adio, mare!litoralul românesc nu are staţiunea Marte! Aşa sunt eu, aşa aleg eu primăvara unde să merg vara, la mare! Ca să vă mint! Că, dacă spuneam adevărul, scriam că anul trecut nu mi-a şoptit soarele la timp că-s fat şi de-aia nu m-am prins să fac o rezervare din timp, oriunde, în orice staţiune a litoralului nostru.

Deschideam laptopul, scriam cazare litoral în România, pac, uitătură strâmbă! În zadar! Nici nu aş mai fi ţinut cont de proporţiile mele, dacă găseam ceva liber, jur! Ce, n-ai mai văzut grăsuţi (ca mine!) îmbrăcaţi la mare? Am avut într-un an numai picioarele sărate.

Acum, lăsând gluma în sarea şi piperul ei, până acum vreo doi ani, când am îmbătrânit, îmi puneam rucsacu’ în spate şi mă mai trezeam din realitate direct în Vama Veche, pe nisip. Niciodată la cort, că-s un soi hippie ceva mai consumerist. Adică, nu dorm în pijamale,

Imagini pentru soare gifda’ vine o vreme când, ca să dormi mai bine, te împrieteneşti cu o agenţie de turism.

Şi ca să mănânci bine tot aşa!


INFORMAȚIE IMPORTANTĂ

20200327_170639

Litoralulromanesc.ro s-a adaptat noilor vremuri şi a lansat un nou concept: “Vacante fără riscuri”.

Citez, de pe site-ul agenţiei:

„Înţelegem preocuparea ta pentru siguranţa vacanţei și nevoia de a-ţi securiza bugetul alocat pentru sejurul de vară la mare. De aceea, litoralulromanesc.ro vine în întampinarea ta cu un sistem de plată mult mai flexibil și condiţii mai avantajoase, în așa fel încât tu, turistul nostru, să îţi rezervi vacanţa mult dorită fără niciun risc. În cazul puţin probabil în care, din cauza instituirii carantinei, nu-ţi poţi desfăşura sejurul la mare, vei putea reprogama oricând vacanţa sau vei fi îndreptăţit să ceri restituirea banilor.”

Dacă intri pe site o să găseşti şi alte întrebări şi răspunsuri, care vin în întâmpinarea temerilor tale.


 

Sad Key To My Heart GIF by Erick Oh

Am năvălit cam abrupt cu realitatea peste tine şi mine, da’ dacă nu îţi mai faci planuri,  înseamnă că nu mai crezi că există viitor. Nu ştiu cum eşti tu, dar eu sunt cam aşa: cade cheia către vacanţa mea, o ridic! După aia cade inima mea, fiindcă mă gândesc la ziua de mâine cu îngrijorare?! O ridic!

Orice hotărâre aş lua, se va rezolva totul, într-un fel sau altul. Uneori ajută să te gândeşti mult la o nenorocire, alteori nu.

Eu posed un optimism adeseori molipsitor! Şi, nemailucrând cu copiii mei de la Atelierul de teatru, cel mai mult îmi lipseşte jocul. Nu cel de pe scenă, ci interacţiunea cu ei şi lumea lor minunată.

Aşa că acum, ca să-mi mai ostoiesc trăirile, o să îţi propun un joc. Tu lasă-l pe Dorian să curgă în eter „mă-ntorc la tine, iar şi iar, mare albastră” sau pe Rahmaninov şi joacă-te împreună cu mine: „Sare, soare”

Ieşi în balcon, zi tare, cât poţi tu de tare: „sare soare, sare soare, sare soare, sare soare, sare soare…”

Poţi să zici de câte ori vrei tu şi cât te lasă plămânii sau vecinii.  Acum închide balconul, aşază-te la birou, deschide laptopul, apoi întreabă-te şi socoate. Eu o să fac acelaşi lucru ca tine.


 

 Într-o lume lipsită de griji:

1. Cum ţi-ai rezerva vacanța pe site-ul agenției de turism litoralulromanesc.ro?

 

Varianta grea A

Animation Politics GIF by Erick Oh

Varianta uşoară B:

click litoralulromanesc.ro (sau noua versiune a site-ului  digital.litoralulromanesc.ro/litoral.htm)-> click Saturn -> click hoteluri ->click Hotel Sirena (că-i la 20m de plajă) -> click rezervă acum

 

2. Cu cât timp înainte ai rezerva pachetul turistic?

Varianta teoretică A

Life Cycle Love GIF by Erick Oh

Varianta practică B

click Hotel Sirena-> click înscrieri timpurii 2020 (până la 11% DISCOUNT)

3. Ce metodă de plată ai prefera?

Varianta încâlcită A

 

Animation Art GIF by Erick Oh

Varianta descurcată B

voucher de vacanţă, dar fiindcă n-am, că sunt actor independent, numerar conform specificaţiilor de pe factură.

 

4. Pentru ce servicii ai opta (vacanță all inclusive, cazare cu mic dejun sau demipensiune, cazare la hotel de x stele) și care sunt argumentele?

Varianta complicată A

Animation Heart GIF by Erick Oh

Varianta simplă B

 

cazare cu mic dejun; argument principal- ştiu când plec din cameră, nu vreau să ştiu când mă întorc; niciodată nu număr alte stele în afara celor de pe cer!

5. Cu cine ai merge în vacanță?

Singura variantă de moment

Black And White Animation GIF by Erick Oh

(Sunt tare curioasă ce-o să înţelegi. )

6. Ce activități ai include în programul de vacanță (de exemplu: plajă / excursii în regiunea Dobrogei, mini / croaziere pe mare etc.)?

Variantă variabilă, în funcţie de stare:

 

Animation Heart GIF by Erick Oh

Plajă, în primul rând. Apoi, să cutreier. Adică, orice, oriunde, numai să nu stau în cameră.

Nu ştiu ce variante ai ales, dar orice ai alege, e important să hotărăşti să alegi acum pentru mâine, pentru poimâine, pentru oricând doreşti şi poţi; şi să nu te comporţi de parcă a venit sfârşitul lumii.

Uite, eu am rău de mare, nu pot sta mult la soare, am alergie la el. Cu toate astea, merg aproape an de an să alerg marea şi ea pe mine şi să simt cum îmi intră nisipul ăla fierbinte în toate cele. Expunându-mă în soare, risc! Dar ştiu că nu sunt singură în asta! Expunându-te meniului cerului şi tu rişti! De pe malul tău, din avanpostul viselor tale cu mare, soare (ră)sare!

Flower Pixar GIF by Erick Oh

 Infuzor, soarele îngăduie încă înălţări către el, în timp ce noi, nu avem altceva de făcut decât să ne plimbăm umbra şi s-o păstrăm ca pe ceva care nu doare!

.

giff-urile aparțin giphy.com (erickoh-Pixar)

Proba nr.10, SpringSuperBlog 2020, sponsor: litoralulromânesc.ro

  1. […] jurizării, premiul mai sus menționat îi revine concurentei Olimpia Săpunaru, pentru articolul Cu soare, sare – 100 […]

  2. Foarte fain, la superlativ, superb!
    Felicit sponsorul pentru punctajul acordat!
    Tu ești obișnuită cu felicitările noastre, așa că, te îmbrățișez cu drag și îți doresc mult succes în continuare! 😊❤

almanahiţi, vă rog!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: