alma nahe

Când bătrânul domn Poartăblugi Toatăviaţa…

In superblog2018 on noiembrie 1, 2018 at 11:48 PM

Când bătrânul domn Poartăblugi Toatăviaţa îşi dădu duhul, moştenitorul legal al averii deveni fiul său, pe numele său (dar nu întreg!) Vreaujeanşii Tăi. Soţie şi mamă, Încălţăminte de damă fugise în lume mai demult împreună cu fiul lor, într-un moment de impas, pe care bătrânul domn nu l-a putut depăşi, dar pe care nu e momentul să-l dezvăluim acum. În semn de regret, bătrânul îl numi unic moştenitor în testament pe fiul său.

Dar asta nu e tot, PoartăBlugi Toatăviaţa avu dorinţa de a încâlci căile, ştiute numai de el, către toate posesiunile lui lumeşti şi denimeşti şi, dacă veţi avea răbdare, veţi afla cum, în cele ce urmează.

În ce priveşte averea bătrânului domn, aceasta cunoscuse o extindere impresionantă, ce îngloba peste 300 branduri internaționale de top, produse 100% originale cu livrare rapidă (din stoc!) din 6 zări: Polonia, Cehia, Slovacia, Ucraina, Ungaria şi România, toate cu acces dintr-un loc secret, cu parolă: Answear.

În afară de Vreaujeanşii Tăi, familia bătrânului Poartăblugi Toatăviaţa mai era formată de încă 3 membri, şi ei rude de sânge: plângăciosul nepot NuamBlugi Deloc, mereu nemuţumita nepoată Amnumaiblugi Albaştri şi Vreaujeanşi Defirmă, mama lor şi soţia fratelui bătrânului, pe numele său Poartăblugi Şimort, decedat de curând, din pricina unei boli necruţătoare: reducerile de preţuri! Prezenţi, de asemenea, la deschiderea testamentului.

Încâlceala trona în testament încă de la începutul paragrafelor, încât la auzul celor citite, întreaga familie se bucură că a scăpat de singurul capriciu al bătrânului lăsat cu limbă de moarte, aparent uşor de îndeplinit.

Pentru a înţelege în ce situaţie denimată se afla, în acel moment, tânărul nostru domn Vreaujeanşii Tăi, pus la grea încercare, va trebui să dăm citire testamentului cu glas tare.

Testament

Întâiul pas:

În următoarea seară după ce-mi dau duhul, măi copile, tu trebuie să pleci, hoinar cu misiune, 7 zile! Dar nu oricum, ci ţine minte bine: blugi de bărbaţi tu-alege numai o pereche să îmbraci!

Prinde-te singur ce-asortări poţi face, şapte!

Pasul secund:

De-ntâiul pas l-ai chibzuit şi înţeles, sacoul de bărbaţi cu gust şi eleganţă din garderoba-mi variată ai ales. Acuma, ce-ţi rămâne de făcut e să alcătuieşti 6 ţinute potrivite pentru fiece ţinut. Plus încă una, dar cu-aceea ce-i, îţi voi destăinui în pasul trei!

Ai grijă, de nu ai ales cu cap, pierzi tot ce-i de la şale-n jos şi-al tău dulap pe veşnicie golit de jeanşi de calitate îţi va fi! Dar eu socot că a le potrivi perfect tu ştii a nimeri!

Pasul trei:

Tinere domn, de n-ai fugit până acum, speriat de provocarea ce-ţi propun, iat-un indiciu, ia-l de bun: nu face-un pas pân’ ce nu-ncalţi acele ghete de bărbaţi ce n-ai voit a le-ncălţa cândva, de te-a luat de lângă mine, pentru totdeauna, mama ta. 

Nu pierde calea ce ţi-am dat, că nu-i momentu’ acum! Tu joacă-ţi cartea bine şi… pa pa, drum bun!

– Ce-aveţi de gând a face, domnul meu?

Întrebarea veni răscolitoare-n mintea şi, mai ales corpul lui Vreaujeanşii Tăi, de la avocatul Alege Answear, care terminând de dat citire vrerilor bătrânului domn îşi frecă cu nerăbdare mâinile.

– Aveţi intenţia a vă supune unei astfel de aşteptări… nefireşti?

Desigur, intenţia avocatului era de a-l descuraja pe tânărul nostru domn, fiindcă aşa scria în pasul 4 al testamentului, un pas pe care îl păstrase însă, în citire, numai pentru sine, la porunca bătrânului domn.

– Merg mai departe!

Tânărul nostru hotărî să se supună, înţelesese că nu avea altceva de făcut decât să plece imediat, înţelesese şi unde, fiindcă ştia ce moştenise, cu o mică excepţie: la pasul 3, bătrânul domn nu îi zisese de ce e musai să aleagă 7 ţinute, dacă erau numai 6 ţinuturi, deşi la pasul doi, în testament era precizat că va afla în pasul trei.

– Merg mai departe!

Tânărul ghici că mai e un pas.

– Felicitări, testamentul mai cuprinde un pas, ultimul. Cum aţi hotărât să mergeţi mai departe, acest din urmă pas e cel mai important ca să duceţi totul la bun sfârşit!

Avocatul dădu citire pasului următor, un secret pentru voi, de aceea nu o să-l auziţi. Dar, mai pe la sfârşitul istoriei noastre îl veţi subînţelege cu siguranţă!

Vă reamintim că, tânărul nostru, având acea singură pereche de blugi la dispoziţie, era obligat să alcătuiască 7 ţinute complete, pentru fiecare zi a săptămânii. De unde aţi putea trage concluzia greşită că ele trebuiau alese în pas cu moda de moment a fiecăruia dintre cele 6 ţinuturi enumerate mai sus.

Aşa ar gândi un detectiv bun! Însă, deşi nu mai locuiseră împreună de multă vreme, îşi cunoştea tatăl şi, ceea ce a intuit de îndată tânărul nostru, fiind mai isteţ decât un detectiv bun, e că o pereche de blugi merge asortată cu absolut orice, în orice situaţie. Astfel, de fapt, nefireştile cereri ale bătrânului domn deveniră o sarcină extrem de uşoară.

Bine-bine, o să ne spuneţi, dar sunt numai 6 ţări, a şaptea unde-i?! Dacă aveţi răbdare, acesta e secretul pasului 5. Acum, însă, urmăriţi cu atenţie ceea ce urmează!  Aşadar, ceea ce îl desparte pe tânărul nostru de intrarea în posesie sunt, în

(5 Paşi), 6 ţinuturi şi 7 ţinute!

Fiindcă nu aţi fi crezut că s-a descurcat, dacă nu vedeaţi, dar şi pentru a-l convinge pe avocat că merită să fie moştenitorul unic, l-am fotografiat pe tânărul Vreaujeanşii Tăi, îmbrăcat în ţinutele alese, construite toate în jurul unei singure piese vestimentare: o perechi de jeanşi negri Medicine.

Ilustrările vor fi însoţite şi de câteva indicii, ca să vă dumiriţi mai bine. Cum bătrânul domn muri duminică, săptămâna începu ca una normală. Cu Luni! În rest rămase la fel de anormală…

1.Luni, Ungaria: hanorac, tricou.

 

2.Marţi, Slovacia: cămaşă-n carouri, tricou.

 

3. Miercuri, Cehia: sacou vesel, geacă de blugi, o eşarfă, adidaşi coloraţi, ochelari de soare.

 

4. Joi, Polonia:  geacă de piele lucioasă, un tricou colorat, o eşarfă, ochelari de soare.

 

5. Vineri,… :  alură de detectiv, geacă roşie, bluză la fel, pălărie… Nimeni să nu te ştie!

 

6. Ucraina, Sâmbătă; tricou, patişti, ochelari de soare, şapcă-n carouri.

 

7.  Duminică, România: bască neagră, cămaşă roşie.

 

Ştiu că aţi observat ţinuta de vineri a lui Vreaujeanşii Tăi şi că nu scrie unde anume s-a aventurat.

La pasul 5 al testamentului era prevăzută o  abatere,  o zi în care putea fi oriunde, în afara celor 6 ţări obligatorii.

Ceea ce îl deosebea pe acest tânăr de alţii de vârsta lui însă, era o particularitate şi, anume… Îi plăcea culoarea roz şi… numele său întreg era Vreaujeanşii Tăi Porttocuri

 

Şi… îi plăcea să meargă la pescuit! (ce-aţi crezut?!)

45141396_262959064365241_2591111391234490368_n

Nu ştim exact ce s-a mai întâmplat cu celelalte trei rude ale tinerei tânărărului domn, dar putem garanta că el îşi va ajuta neamurile, deoarece e o fire… sensibilă. Fiindcă, tânărul Vreaujeanşii Tăi Porttocuri e balerin, deci, fire de artist.

Fotografiile sunt grăitoare, le puteţi interpreta voi în fel (stil) şi chip (expresie), fiţi inspiraţi, aşa cum VreauJeanşii tăi a fost! Oricare dintre ţinutele sale se potrivesc stărilor lui în această călătorie.  Desigur, el nu a avut altă treabă  de făcut, decât să înţeleagă şi să cuprindă întreaga moştenire, având la dispoziţie cât mai puţine lucruri şi o singură pereche de blugi de calitate answear.ro.

Atunci când a ales ca jeanşii să fie negri, s-a gândit că negrul e o culoare suferitoare şi, cum urma să fie îmbrăcat 7 zile cu aceeaşi pereche de pantaloni…

Acum, încheiem această istorisire, revenind în timpurile noastre, mai ocupaţi cu job-uri care mai de care mai SSS (solicitante, stresante, serioase). Nu înainte să vă îndemnăm să descoperiţi singuri-singurei de unde începe săptămâna voastră şi cum v-aţi îmbrăca dacă aşa, din senin, aţi… (ştim ce-aţi crezut că o să zicem, dar aşa moşteniri vin mai greu!)…

… dacă aţi rămâne doar cu o pereche de blugi în şifonier.

O provocare, marca
img_0263


SuperBlog 2018, Proba nr.12

  1. Si pozele minunate, si scenariul! Daca ar fi fost fiu-miu aici, si ar fi vrut sa colaboreze (ceea ce-i greu de crezut, în general) as fi scris si eu tot despre infinitele posibilitati pe care le au barbatii pentru a fi sic, eleganti, sexy, duri, misteriosi, jucausi, mereu la moda, cu o singura pereche de jeans. Incredibil, nu? Cred ca nici ei nu stiu ce comoara au în dulap.
    Mi-a placut mult! Succes, Oli! Vedea-te-as în blue-jeans! De la Answear… 🙂

    • Mie mi s-a părut că la ei întotdeauna se reflectă stilul şi sunt mereu în expresie, fără vreun minim efort. De-asta am ales să scriu his story, că, dacă era să mă scriu pe mine, spărgeam şifonierul. Tu ai o ladă de blugi, la propriu, eu am numai lada! 😆

almanahiţi, vă rog!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: