alma nahe

Eu, în cerc Franke

In spring superblog 2020 on martie 6, 2020 at 11:16 AM

De când încerc! Cum ce?! Hai că nu e loc de suspans şi o să răspund franc Franke: să fiu chicken kitchen decor influencer! La ce-ţi foloseşte să ştii, dacă nu spui nimănui?! A mânca şi a fi mâncat nu înseamnă acelaşi lucru, ştiu, şi e greu să fii influencer când nu te ţine bateria! Adică, nu e ca şi cum dai drumul la apă să curgă şi gata, înfloreşte influenţa, c-ai udat-o. Deşi, cu Franke orice e posibil!

Da’ dacă ar gândi aşa puştii ăştia ai zilelor noastre, care au mai multe milioane în cont decât am avut eu în cei 47 27 de ani la un loc, la ora asta şi-ar face temele la limba română, în loc să-şi numere banii şi să se certe între ei în numele vreunui brand. Desigur, la vârsta mea, certurile sunt la alt etaj (eu stau la patru!) şi vocea mea n-are niciun defect, aşa încât încerc să devin un influencer cuminte. Cu minte.

Bine, eu am ajuns la vârsta asta căci, dacă mi s-a rupt, spre exemplu, un nasture, nu m-am ofticat că alţii au toţi nasturii la jachetă şi am gândit, întotdeauna, că, din fericire, am cu un nasture mai puţin de încheiat şi uite-aşa am mers mai departe. Nu descheiată, că ştiu să cos şi mi-am cumpărat alţi nasturi. Desigur, ajută şi bastonul! De la umbrelă!

Aşadar, în cerc, încet (ai citit „în cet”? ), fără zgomot, o să-mi pun scaunul în centru, dau drumul la cameră (la celelalte, că bucătăria o păstrez!) şi deschid umbrela

Busola Franke

Direcţia Sclipitor, Energic, Dedicat!

De vrei o poveste, ascultă în drum,

cum bate vântul şi spune acum,

uite câtă magie stă scânteind,

în orice om, obiect cântărind….

Înainte de-a mă avânta, am stabilit că, deşi am chef (chef, nu chef!), nu pot să vă povestesc dintr-o răsuflare toate cele peste 1300 de coduri de produse (linii complete de electrocansnice incorporabile). Gamă variată, deh!

Aşa încât, pentru început, un nou început, am ales o hotă Franke. Cloud!

Îmi place forma, dar şi din nevoie! Că, de la cea pe care încă o am, dar vreau să o schimb, nu mai am aşteptări şi, se întâmplă, atunci când mă apucă facerile gătitului (rar, dar mă apucă), cam aşa:

Vorba unui influencer tânăr, hota cânta, coşarii „dansa”. (Ţi-am zis că eu mă cert la alt etaj nivel!).

Însă, vremea coşarilor s-a dus şi bucătăreasa e proastă! Dacă e proastă! Că, dacă e smart, îşi ia o hotă Franke Cloud pentru că seamănă cu o pălărie are un senzor de detectare a calităţii aerului,  nivelul de umiditate şi abur din aer activând automat hota la nivelul de viteză necesar.

În rest, cu reumatismul sunt ok! Adică, ţin la dans, încă, dar dacă trebuie să ţopăi pe acoperiş cu un coşar, nu vreau să ne facă cunoştinţă hota! O hotă corect aleasă, ţine coşarii pe altă casă!

De altfel, hotele Franke pot funcționa atât în modul de evacuare, cât și în cel de recirculare, silențiozitatea e maximă şi asta datorită materialelor folosite și a tehnologiilor dezvoltate, astfel că pe oricare ai alege-o, nu dai greş.

Am stabilit repede-repede că hota pălărie mi se potriveşte mai mult decât noile hote Smart Deco, fiindcă vreau să las paletarul naturii la alegerea ta, dar şi fiindcă eu am văruit deja pereţii casei mele în culori pastelate şi n-ar mai ieşi în evidenţă culorile primăvăratice ale hotelor.

Acum,  că am îmblânzit explozia de primăvară din casa mea, să plutească porţelanurile şi prăjiturelele să alunece singure în farfurii, căci de astăzi o să iau masa la înălţime. Închipuieşte-ţi surpriza musafirilor!

Nu ţi-o închipui încă, că n-am încă un cuptor Franke. (geamul ăstuia seamănă cu geamantanul meu)

De fapt, ce zic eu?! Am doar o pălărie, n-am încă o bucătărie! În mod firesc, utilarea bucătăriei ar trebui să înceapă cu achiziționarea unui cuptor. Ştiai că, nemţii, în perioada interbelică, au stabilit nişte reguli legate de ordinea aşezării a principalelor funcţiuni în bucătărie, în funcţie de reflexe şi aceste reguli se aplică dreptacilor?

 

Eu sunt stângace, aşa încât singura regulă în bucătăria mea e să încapă bine toate şi să se armonizeze mărimile şi culorile. Cu Franke, obţii solutia integrata dorită, atât din punct de vedere estetic cât si funcţional.

A, şi să nu mă frigă uşa exterioară a cuptorului, deci două reguli! Cum cuptoarele Franke sunt dotate cu o tehnologie care permite menținerea ușii exterioare reci, e de înţeles alegerea-mi. Un motiv în plus să mă reapuc de gătit.

Nu, nu linge încă farfuria, că nu s-au terminat prăjiturile! Încă plutesc în aer, împreună cu ceaiul, că e momentul pentru o plită Franke, Şi-apoi, pentru o baterie Franke şi o chivuetă bucătărie şi tot aşa… în stilul ales de fiecare. Şi, foarte important, protejând mediul!

Poţi să alegi în decorarea şi utilarea bucătăriei stilul meu, stilul Mary Poppins, adică toate ca aduse de influenţa vântului de est, fiindcă Mary Poppins nu e om, ci e o stare sau fă-o în stilul tău, în cerc Franke! Sau încerc Franke! Şi eu plec din calea ta cu vântul de vest.

giphy

Se spune că bucătăria e sufletul casei, aşa că nu mai pierdem acum timpul învârtindu-ne în jurul lumii Franke, când putem să o lăsăm pe ea să se învârtă în jurul nostru, până când alegem ceva potrivit cu firea noastră, iar singurul zgomot al bucătăriei să fie un tors de pisică. Îmi plac pisicile, chiar şi în bucătărie. Ne place tuturor în bucătărie şi asta face ca bucătăria să devină camera cea mai importantă. De altfel, eu am spart peretele bucătăriei, care-o unea cu holul şi am lăsat numai nişte braţe, pe care îmi pun diferite obiecte de decor şi o vază cu margarete.

Acum, că te-am influenţat sau nu, eu am terminat de decorat bucătăria mea, aşa că mă duc la o plimbare prin parc, unde mă aşteaptă coşarul cineva…

Tu rămâi în bucătăria mea, mai întreabă, mai socoate, dar fii:

 1. Sclipitor: gândeşte în perspectivă şi fructifică şansele, concentrează-te pe ceea ce e esenţial şi găseşte cea mai bună soluţie apelând la idei şi curaj!
 2. Energic: acţionează rapid şi precis, atinge prin tenacitate obiectivul, dezvoltă personalitatea-ţi şi încurajează-i şi pe ceilalţi!
 3. Dedicat: asumă-ţi răspunderea şi inspiră încredere, adu-ţi contribuţia la succesul comun cu entuziasm şi pasiune, autodepăşeşte-te!

Ca Franke!

Copacii vorbesc în limba razelor de soare, eu o să mă întorc înapoi, la hornul meu şi la curăţenia de primăvară, cu cântec!

Mă cheamă Mary, Mary,

şi sunt starea primăverii,

de sosesc, aduc magie pentru voi.

Mă cheamă Mary,

de sosesc în pragul serii,

port în valiză

o bucurie şi o surpriză.

Make it Wonderful!

Proba nr.1, SpringSuperBlog 2020, sponsor:

 

 

 

 1. Cand ma gandesc ca hota mea o activez manual, ca s-a produs oarece cu ea! 🙂
  Fain text in context!
  Bine si inspirat sa fie la tine! Si poate vei vedea un cloud deasupra capului! 🙂

  • Eu chiar sunt în renovare de vreun an, am terminat cu pereţii, cu gresia, faianţa, acum am luat parchetul şi urmează să îl pun şi apoi, să înlocuiesc, încet-încetişor, ca românul, electrocasnicele, mobila.

   Desigur, va mai dura vreo 5 ani, în cel mai optimist scenariu, dar pică bine, voi fi trecută de 50 de ani, adică în floarea vârstei. 😆

   Aşa că inspiraţia vine din experienţă, una deosebit de vie. Deocamdată, am un cloud deasupra capului, da’ e cloudu’ pe care-l are 75% din populaţia lumii. 😛 Iar hota nu e chiar prietena mea, nici nu prea o folosesc, că mi se pare că tot în casă iese ce intră. 😆 Practic, e mai rău decât am descris.

   Răsfoind catalogul Franke, am început să visez un picuţ… Cum ar fi, dac-ar fi?!

almanahiţi, vă rog!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: