alma nahe

Respir, inspir… S-alin

In SuperBlog2020 on octombrie 21, 2020 at 10:59 PM

05:20 a.m.
Exterior (descriere din interior): zdrăngănitul maşinii de gunoi, glasuri, zori, trenuri în depărtare, un avion, măturători; ritm de dimineaţă. Confort psihic zero.

Interior: pană de curent, baterie la telefon descărcată, draci; mă salvez în drafturi. Aprind o lumânare… aşa, na că le-am mai luat din strălucire stelelor! Somn liniștit, ioc!

Exterior: Au trimis doi electricieni, le-a luat un minut să remedieze problema. Doar mie îmi ia o eternitate să respir. Nu e nicio muzică de capul acestei dimineţi… doar astmul, prietenul meu vechi.

05:41 a.m.
Exterior: Pământul îşi eliberează şi el energia, seismograma arată ca un track audio.
Interior: Luna s-a-nţepenit între două ferestre.

Acum 4 seri a încărcat în tunuri zâne şi mi le-a trimis în balcon. S., un copil de 4 ani. A pus-o pe mamă-sa să mă sune şi să întrebe dacă au ajuns zânele trimise de el cu bine şi dacă le-am văzut mai bine decât le-a văzut ea, din balconul ei. Apoi mamă-sa începea să-i povestească cu vocea ei, gândurile mele. La ea fuseseră numai galbene şi câteva roşii. La mine, toată gama. Nu voia poveste. Voia să ştie doar dacă-s bine. NU eram bine! Povestea ea, cu vocea ei, şi nu vorbeam eu direct cu el, fiindcă vorbele mi se amestecau cu tusea. Iar maică-sa improviza, ca să nu se îngrijoreze copilul.

Sunt bine, ochiul stâng caută fisuri în tavan, în timp ce lumina cu abajur îmi împrăstie ego-ul în mii de lanţuri împletite în cel drept, cu care n-am văzut niciodată clar, la drept vorbind; fereastra e voit oarbă, ca un capac pus pe acea perspectivă mai acătării; astă seară fără ochi-absint.

Exterior: Calc deasupra lucrurilor, filtrez lumina într-un mod cu totul aparte… Sunt atâtea de spus despre mine şi despre trăirile mele, din cauza acestei afecţiuni respiratorii.

Interior: Vreau să mă scot din paranteză, cuvintele stau vrac, unele se fărâmiţează, dar, în final, gramajul e corect doar în coşul de hârtie. Fumez. Poate că pot să mă las! Oare cum de între oameni e atâta timp, dar atâta spațiu pierdut chiar şi în ei înşişi?

Inspir, expir… s-alin durerea nu ştiu…


ora 07:00 a.m.

Interior, din exterior: încă nu dorm, dau drumul la televizor.

„Poate aţi auzit de Tehnologia Salin. Inhalatorul InSalin, un dispozitiv destinat utilizării la purtător, produce micro-particule uscate de sare, iar stratul de granule de sare are o structură specială, ce poate fi de folos ca terapie ajutătoare în tratamentul astmului bronșic şi nu numai, de care… ”

Interior: … De care sufăr de nici nu mai ştiu de când. De mult timp, în orice caz. Şi sunt şi fumătoare. Vreau să mă las, dar va mai trece un timp, ştiu asta. Nu am încercat salinoterapia clasică şi nici nu am făcut vreun demers medical mai serios ca să înviorez dimineţi precum aceasta, în care astmul şi-a făcut de cap mai mult decât de obicei. Şi încă o face… Nu am încercat niciodată terapie salină modernă, cum e tehnologia asta, de care se vorbeşte…

Exterior: la televizor…

„Aparatele purificatoare de aer SALIN prezintă următoarele caracteristici importante:

  • mărirea rezistenței generale a organismului la răceli;
  • acțiune generală desensibilizantă în probleme alergice;
  • de mare ajutor în rinite, sinuzite și laringite;
  • rezultate favorabile în astm bronșic, bronșite astmatiforme, bronșite, bronșectazii, silicoze, recuperări în TBC și mucoviscidoză;
  • somn liniștit, odihnitor, stare de confort psihic;
  • scăderea problematicii sforăitului;
  • reducerea problemelor respiratorii ale fumătorilor;
  • ajutor natural în renunțarea mai ușoară la fumat;
  • calitate deosebită a aerului, care devine proaspăt și plăcut respirației, cu asigurarea unui ambient interior plăcut.”

Ora 07:05 a.m.

Interior: caut informaţii pe Pagina de Facebook a companiei acum, despre beneficiile inhalatorului şi învăţ cum să respir mai uşor cu Salin. Inspir, expir…


Articol de respirat mai uşor pentru SuperBlog, proba nr.7

  1. […] O cură cu SalinPersoanele cu alegii respiră ușor cu SALINRespir, inspir… s-alin […]

almanahiţi, vă rog!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: