alma nahe

Cutia cu secrete- plimbări prin mine

In SuperBlog2020 on noiembrie 3, 2020 at 11:58 PM

Am închis cartea, nu înainte să citesc acest ultim pasaj:

Lumea e pustie. Populată de fantome cu glasuri plângătoare, ea murmură cîntece de dragoste pe sfărîmăturile nimicniciei mele! Întoarceţi-vă, chipuri dulci!” (Gerard de Nerval- Plimbări şi amintiri)

De fiecare dată când închid o carte, ies la iveală mărturisiri spontane, pe care le notez aproape imediat, pe unde apuc. Gândurile altcuiva se interpun cu ale mele şi de-aici încolo răsar alte nelinişti ori liniştiri. Atunci îmi fuge aproape imediat gândul la cristale terapeutice.

Pe undeva, făcând asta, adică citind, falsific traiul zilei respective, nu-i aşa? În zilele noastre, însă, oamenii îşi falsifică gândirea, în general, în funcţie de un interes oarecare. Eh, de parcă, până la urmă, conştiinţa noastră, individuală, reprezintă vreo garanţie a prezenţei adevărului ăluia, cel mai adevărat

Da, neliniştile noastre sunt eterne, nimic nou sub soare, dar uneori, nu ai senzaţia că realul e fals? Că lumea asta nu e lumea ta? Sau că e totul o iluzie? Suntem făcuţi să ne înţelegem unii cu alţii, să trăim unii cu alţii şi, cu toate astea, ne sfâşiem între noi?! Nu simţi că lipseşte ceva, care există, care poate să ne îndrepte? Că e aici, pe pământ, că e la fel de natural ca noi acel ceva, dar ne scapă printre degete, pe undeva, informaţia asta? Şi, dacă nu ne scapă, cu siguranţă că ne folosim doar de un procent foarte mic din naturalul ce ne înconjoară, naturalul acela cu care ar trebui să ne întreţinem energiile.

Am fost creaţi ca să înţelegem totul, dar pe de altă parte, nu înţelegem destule, mai ales acele lucruri care ies din sfera experienţei noastre creatoare. Suntem făcuţi să fim nemuritori? Posibil!… Însă, atâta vreme cât va exista viaţă în acest Univers, vor exista şi aceleaşi probleme, în toate formele lor, modificate după fiece percepţie a fiecărui om, care ne împuţinează anii.

Spaţiul din noi înşine e imens, de aceea l-am numit grăbiţi „gol”. Dar el nu e niciodată un singur gol, căci e un gol alcătuit din multe alte goliciuni ale fiinţei noastre. De aceea ne e şi greu să ne întoarcem la acele chipuri dulci.

Spaţiul dintre noi e mai mic, de aceea l-am numit „spaţiu intim”, fiecare dintre noi. Societatea te poate despărţi de sine şi chiar şi de ceilalţi, fiindcă percepţia şi gândurile noastre existenţiale nu sunt aceleaşi. De fapt, oamenii se asfixiază cu tot felul de gânduri care nu le fac bine sau nu deschid prea bine ochii atât în jurul lor, cât şi în general, în orice direcţie.

Şi, ce dacă există cristale care ne-ar putea prelungi stările bune sau chiar viaţa? Au, ele, toată puterea să ne ajute? Au! Dar, habar nu avem că au diferite proprietăţi sau dacă le ştim, bagatelizăm importanţa lor.

Fie că e vorba de cristale pentru casă, cristale norocoase, cristale protectoare, cristale pentru prosperitate, bijuterii cu cristale, cristale pentru chakre, amulete cu cristale, cristale feng-shui sau chiar cristale pentru birou, cu alte cuvinte, fie că le folosim în scop decorativ, terapeutic, energetic, spiritual sau feng-shui, că le purtăm în bijuterii sau ca talismane, nu facem altceva decât să ne bucurăm şi să beneficiem, pe lângă frumuseţea lor, care schimbă ambientul în care trăim, de atragerea unor energii tămăduitoare.

Eu sunt genul de om deschis înspre spiritual, întru schimbare şi tranziţie, nu prea am nici tracul transformărilor, prin natura meseriei mele de actor, sunt destul de diplomată în relaţia cu semenii şi chiar am parte de un somn destul de liniştit. Dar toate aceste caracteristici ale mele se pot amplifica cu un cristal de Lepidolit. Ca să te desparţi de ignoranţă la un moment dat, de traumele afective şi, mai ales ca să-ţi dezvolţi expresivitatea cu care eşti înzestrată, o piatră de Rodocrozit poate face adevărate minuni! Una de Granat îmbunătăţeşte respectul de sine. Granatului i se mai spune şi „Energizantul” şi era folosit drept talisman împotriva morţii şi pare-se că Noe, ar fi folosit pietre de granat într-un felinar special, pentru a se putea orienta pe timpul nopţii. De fapt, granatul are atât de multe varietăţi, încât, numai folosind această piatră în toate formele sale, ar fi de-ajuns să ni se îmbunătăţească starea generală, atât în planul fizic, cât şi în cel spiritual. Deşi, nu e recomandat zodiilor Rac, Leu, Peşti.

Dar ştim că toată fiinţa-ne are nevoie de pietrele astea, că ele îmbunătăţesc, cu adevărat, stările noastre? Stările de conştiinţă în stare pură sunt rare, iar senzaţia asta de dispariţie în stare latentă ne dă un soi de ameţeală, care conduce către stările obişnuite de neliniste. Ca să fim împăcaţi cu sinele, şi cred că toţi ne dorim asta, avem nevoie de o piatră de Rodonit. O astfel de piatră, ajută în dezvoltarea şi descoperirea unor talente pe care nu ştiai că le ai, dezvoltă sentimentul de compasiune, iubire, generozitate, altruism.

Peste toate, indiferent cum suntem fiecare dintre noi, cu toţii ne dorim să avem noroc în orice întreprindem sau măcar norocul de a nu ne îngreuna noi înşine demersurile înspre propriile noastre visătorii. Aventurinul, fiindcă e piatra norocului şi a şanselor bune, te poate ajuta să ai noroc chiar şi întru căutarea altor pietre compatibile cu energiile tale şi şansă în a le găsi pe toate în acelaşi loc:

Dacă eşti un om căruia îi place să creeze, Aventurinul stimulează, în primul rând, imaginaţia, implicit creativitatea, iar pentru o imaginaţie mai bogată, ai nevoie de independenţă, curaj, voinţă, acţiune, ori Aventurinul inhibă frica, indecizia, oscilaţia.

Toate cristalele naturale au proprietăți terapeutice şi, în funcție de locul în care sunt așezate în casă, ele pot amplifica sau dezinhiba diferite energii. Dar cine are curajul să se aventureze în căutarea sinelui, în totalitatea sa? La capătul unui minut, ne plictisim, adesea sau informaţiile care încap în acel minut, ne copleşesc.

Te simţi uneori prea copleşit de detalii, iar detaliile acestea ori te obosesc, ori te fac să devii prea plutitor? Atunci, ai nevoie de Jad, o piatră sacră numai bună pentru meditaţie, rugăciune şi vindecare.

Eu am o astfel de amuletă, cu piatră de jad, o amuletă norocoasă, pe care am primit-o de la mătuşa mea. Şi, mai am o pisică şi un elefant, pe care le-am cumpărat din Egipt.

Pe lângă faptul că jadul conferă profunzime în gândire şi claritate, posesia unei astfel de pietre aduce un sprijin şi în îndeplinirea propriilor visătorii, fiindcă ea stabileşte şi găseşte personalitatea utilizatorului. De când am această amuletă, simt mai intensă conexiunea cu Universul şi simt cum spiritul meu e încărcat cu şi mai mult curaj decâţ înainte s-o am. Jadul este şi o piatră a tinereţii veşnice şi, acest aspect îl resimt în lucrul cu copii, la cursurile de actorie şi creaţie, pe care le susţin. Piatra de jad încurajează autenticul şi contribuie în trezirea cunoaşterii ascunse. Amplifică compasiunea şi stimulează generozitatea, Jadul este o piatră recomandată celor emotivi, dar foarte important, acelora care îşi consumă inutil energia.

Sunt destui oameni care îşi consumă inutil energia, nu?… De aici şi până la sosirea unor gânduri rele, cum le spunem noi, nu e decât un pas, aşa că ai nevoie, în completare, de o piatră a spiritualităţii, cum e Ametistul, care e şi un avertizor în ce priveşte pericolele energetice care te pasc – cum sunt blestemele -, prin schimbarea culorii. Se spune că apa în care a fost ţinut un Ametist curat, după purificare are efecte atât pentru om cât şi pentru plante, astfel, am putea spune că e o piatră vindecătoare, ce protejează sănătatea. Pe lângă toate astea, ametistul amplifică  şi stimulează sentimentul de mulţumire, intuiţia, bunul simţ şi dezvoltă încrederea în sine. E o piatră a meditaţiei, ajută la iluminare spirituală şi sunt unele indicii că această piatră e bună chiar şi pentru reducerea sforăitului sau că ar fi o piatră benefică prietenilor lui Bachus.

Eu sunt o Balanţă determinată şi îmi pot amplifica interesul înspre artă purtând bijuterii care conţin o piatră de Cuarţ Roz, piatra iubirii necondiţionate, cum i se mai spune, o piatră a tandreţii, a senzualităţii, a compasiunii, a păcii interioare/exterioare, dar acum port un pandativ cu Chihlimbar.

Nu e o piatră specifică zodiei mele, dar o port pentru că e de la mama!

Dacă îţi găseşti piatra sau pietrele potrivite ţie, poate că nu o să mai simţi că Universul te jenează. Lumea apasă iar noi, cu toţii, ne simţim ca-n piesele lui Eugen Ionesco, victimele datoriei.

Cristalele naturale sunt magice precum sunt cuvintele, dar mai ales înlănţuirea dintre ele şi, când sunt înlocuite cu alte accesorii, false, cresc ciuperci în loc. Unora le plac ciupercile, le preferă cristalelor gândirii. Însă, când cuvintele sunt obosite, uzate, aşa e şi spiritul.

Substanţa emotivă are nevoie de cristale şi de umor. Dacă nu deţii cristale naturale în stare brută sau prelucrate şi ţi-am trezit interesul pentru ele, le poţi găsi pe site-ul StoneMania, în ordine alfabetică chiar, astfel încât, poţi inventa chiar un joc, căutându-le după prenumele tău. Prietenii îmi spun OLI, de la Olimpia.

Aşadar, liber la joc!

O-Opalit, pentru direcţia schimbărilor în viaţă; L- Llanit, pentru o perspectivă superioară, I de la… treaba mea de la ce! Cea cu „I” o fi printre pietrele astea, bine ascunsă! Vă zic doar atât- viziune interioară, călătorii şamanice etc.

Ce pietre norocoase sa porti in functie de ce iti doresti

Superblog, proba nr. 12.

  1. […] Adu si tu magie in viata taCutia cu secrete-plimbări prin mine […]

almanahiţi, vă rog!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.