alma nahe

Iubirea ţine până dai cu ea de zid

In springsuperblog2018 on martie 16, 2018 at 4:59 PM

arhivă

Care-s cele două cuvinte magice care fac ca oamenii să se învârtă într-un picior sau să ţopăie de fericire? Exact: vindem ieftin! Ce, te gândeai la altele? Fiindcă, dacă le vezi repede pe acestea, atunci, celelalte două la care te-ai gândit sunt floare la ureche!

Iubirea ţine până dai cu ea de zid! De zidul unei case! Fiindcă, nu-i aşa, ne-ar plăcea ca, zidul acela să nu ne fie subiect de conversaţie şi de ceartă în casă?! Care „casă” ?! Una ieftină! Altminteri şi iubirea te va costa! Scump!

Numai aparent nu au legătură una cu alta!

Ştiu, când te-ai îndrăgostit, păsărelele ciripeau, norii luau diferite chipuri, soarele strălucea intens, înlesnind sărutul vostru pătimaş, iar iernile erau numai şi numai un prilej ca să vă îmbrăţişaţi şi mai tare, ca să vă ţineţi de cald unul altuia sau treaba voastră pentru ce, oriunde aţi fi locuit, împreună ori separat.

Însă, după ce aţi hotărât că vă veţi aşeza la casa voastră, iubirea, cea care până acum conţinea numai litere, colecţionând amintiri, care de care mai romantice şi mai dulci, începe de-acum înainte să se aşeze şi-n cifre, usturător pentru buzunare, furtunos pentru toate celelalte! Acru, amar!

Timpul trece repede-repede, ninsorile şi ploile nu sunt deloc ingredient în iubire atunci când nu ai un acoperiş bun sub care să le povesteşti sau să… lasă, nu mai zic, ştiţi voi de ce-s aducătoare ploile care te ţin în casă când eşti îndrăgostit.

Dar, până la pat zid şi, mai ales dacă habar nu ai unde trebuie să cauţi, fiindcă fugi de meseriaşi atoateştiutori (nişte scumpi!) de pe vremea când erai holtei, trebuie să dai mai întâi de materiale pentru structură si fundaţie, acoperişuri, izolaţii, tâmplărie PVC, instalaţii electrice, instalaţii termice, instalaţii sanitare, termoizolaţii, tencuieli decorative. Pe urmă, ţine-te, amenajări exterioare, amenajări interioare şi, le vrei pe toate cât mai ieftine, dar şi calitative, ori, că nu le găseşti pe toate drumurile, ştii deja asta.

Dacă nu cunoşti acest domeniu, nu eşti informat, zidul se va ridica, dacă se va ridica, însă, costisitor, cu mult peste suma pe pe care ai strâns-o cu atâta greutate sau ai împrumutat-o, cu inima cât un purice, de la bancă şi, cu siguranţă că se vor sparge multe în el: o vază, un pahar, oale&ulcele ş.a.m.d. Din alte împrumuturi!

Poate e un scenariu prea aspru, dar, să fim serioşi, iubirea în 2018 e pragmatică, şi ca romantismul să nu moară, trebuie ajutat niţel, ca să apuci să te vaiţi de reumatism sau de dureri de şale, mai târziu, alături de consortul/consoarta ta.

Şi, cum iubirea e o experienţă unică pentru fiecare muritor, în parte, o păstrezi numai şi numai dacă îi oferi, pe lângă cele pe care le cunoşti deja (ingrediente unice ale iubirii, diferind de la un cuplu la altul) şi un concept unic de cheltuire a banilor.

Ca acesta!

SCHITA-FINAL-1-1024x284 (1)

Mie, întotdeauna mi-au plăcut desenele cu săgeţi, că-ţi arată, clară, direcţia, oricât ai fi de neştiutor şi, unde mai pui că, desenele de felul celui de mai sus, pot fi înţelese şi de proaspetele (sau mai vechile, după caz) neveste iubiri! De altfel, cine ţine şirul cheltuielilor, aşa, în general?… Vezi, că ştii, iubire?! Ţonţonel, pisi, iubi, cocoşel


 

Acum, trage aer în piept şi citeşte, urmând săgeţile (recunosc, cam ascuţite!) mele, ca să dai de  casa de comenzi vindem-ieftin.ro!conceptVindemIeftin-1024x424

Dacă te regăseşti în situaţia descrisă mai sus, eşti norocos că ai ajuns până aici, unde, da, de obicei găseai poeme şi alinare, atunci când dădeai de tare… dar care acum NU ţi-ar fi produs aceleaşi simţăminte, ba dimpotrivă!

După ce te-a cicălit nevasta o zi întreagă la cap, că eşti prea romantic, prea moale, că „de ce nu te-ai făcut constructor”, că „de ce nu ştii să dai cu bidineaua” sau să găseşti materiale de construcţii ieftine, dar calitative, zău că numai de ameţitoarele-mi gânduri nu aveai tu nevoie!

Aveai nevoie, FIX, de aceste informaţii!

Desigur că, ţi-a plăcut aici, în almanahe-ul meu şi când am dat din casă cu articolul „Când îţi cade tavanul” şi, îmi e clar că te-ai distrat citindu-l, dar, în realitate, renovarea bucătăriei, plus o bucăţică de hol, m-a costat 80 de milioane:

  1. mână de lucru proastă (şi, asta s-a dovedit ulterior)
  2. materiale scumpe şi slab calitative, luate de meseriaşi de la cel mai apropiat magazin, ca să nu cumva să obosească, cărându-le! (Să nu mai văd meseriaşi şi, mai ales să nu mai văd bonuri cu preţuri!)

Dacă vrei să ţii costurile sub control şi să ştii exact ce şi cât cumperi şi, la sfârşit, după ce scapi de şantierul din casă, să constaţi că multe dintre grijile care implicau construirea unei case s-au evaporat, atunci ştii ce ai de făcut, că eşti perspicace!

Pe mine m-a costat atât, fiindcă habar n-am avut de acest concept şi, oricum, femeile şi materialele de construcţii parcă nu prea au cum să facă „casă bună” împreună. Deşi, există excepţii, să ne înţelegem!

Stai, nu pleca încă! Ştiu că nu-ţi place să alergi, ca după prima ta iubire (iar, după caz, te-ai ales cu ultima, hehe), dar…

Cu vindem-ieftin.ro ai încheiat-o cu alergătura de la un depozit, la altul, ca să compari preţuri sau fiindcă nu sunt toate produsele pe care le cauţi în acelaşi loc. Cu specialiştii firmei, beneficiezi de consiliere gratuită tocmai fiindcă ai nevoie de informaţii despre produse, neavând preţurile afişate,  găseşti tot ceea ce ai nevoie în magazinul virtual şi, da, chiar dacă eşti persoană fizică şi nu o corporaţie sau o altă instituţie, poţi deveni client.

Dacă ţi-am fost de folos, filmează-te în timpul nebuniei, plin de praf de ciment, dar fericit, şi încarcă o recenzie video în care poţi să-ţi verşi mulţumirea!

Să vedem dacă ai înţeles: materialele le comanzi on line, consiliat din aproape în aproape, transportul materialelor e gratuit şi primeşti şi un bonus de 100 de lei, ca să-i iei ceva cicălitoarei, afurisitei, iubitei tale neveste, de ei!

Oricum ar fi, construcţia unei case dă multe bătăi de cap şi nu e niciodată uşor! Dar, dacă există o soluţie care-ţi mai lasă câte ceva prin portofel, atunci, parcă mai vii de-acasă.

Apropo de acasă, dacă eşti din Focşani, ca mine, sunt sigură că showroom-ul din oraş…

principala-1-1-800x351

îţi va fi un ghid şi mai bun ca mine, fiindcă, oricât m-aş gândi la tine, cel care citeşti aici, mă gândesc, de fapt, la mine, căci, peste vreo 2 luni încep să renovez apartamentul tot (inclusiv bucătăria, şi, crede-mă, nu au trecut decât 2 ani şi deja sunt fisuri peste tot de la meseriaşa lucrare, mai ales în dreptul faianţei, de la greutate).acasa

Abia acum îmi arde sufletul să scriu un poem şi, dacă ai răbdare, poate că o să-l găseşti în următoarea postare!

În încheiere, întoarce-te şi priveşte prima fotografie din articol. Pentru 5 oameni, totul a pornit de la o imagine şi un vis, în 2014… Astăzi firma e în creştere financiar vorbind, ceea ce înseamnă că românii văd oportunitatea, o simt, o presimt şi o încearcă!

Ceea ce îmi doresc şi mie, în iunie!


 

SpringSuperBlog 2018, Proba nr.5, sponsor:Logo-VindemIeftin-300x300

  1. Zidul plângerii… 🙂

almanahiţi, vă rog!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.