alma nahe

Folia&Follia

In SuperBlog2020 on noiembrie 4, 2020 at 9:47 PM

Toată lumea ştie că podeaua se află jos şi tavanul sus…

Toată, pe naiba! Pentru el se prăbuşeşte realul! Cum se prăbuşeşte? Din tavan înspre podea, fireşte şi, împreună cu el, şi telefonul său. Şi, atunci, numai ce îl auzi că zice „Che follia!”* scurt, fără mama mia** şi ştii că iar a confundat podeaua cu tavanul şi telefonul său s-a dus acolo unde toate telefoanele sale se duc, de când s-a mutat în cartierul nostru.

Nu îl cunosc personal, urmăresc povestea de aproximativ un an, de la distanţă, când domnul „Che follia” s-a mutat în cartier. De fapt, numele său e Lorenzo. Lorenzo Pazzo***, ceea ce ar explica într-o oarecare măsură preferinţele sale în materie de înjurături. Primul „Che follia” nu s-a lăsat mult aşteptat. A fost de-ajuns să coboare din maşina sa personală, să se îndrepte spre camioneta care-i căra mobila şi, deşi telefonul era în mâna sa, securizat, ar zice unii, nu se ştie cum, în secunda imediat următoare, a ajuns pe una dintre piesele de mobilier, nedescărcate. Adică, sus, în camionetă.

Numai că, ce să vezi… doar eu am văzut asta, că aveam privire de ansamblu, fiindcă atât el, cât şi cei doi băieţi, care urmau să care mobila, au căutat, o vreme, telefonul în van.**** În van-ul din limba română, că, în camionetă, printre piesele de mobilier nu le-a trăznit prin cap să caute. Adevărul e că obiectele cad de sus în jos, numai italianului nostru îi cad din podea înspre tavan.

De ce nu am strigat la ei?! Bună întrebare! Din instinct, cumva, a fost un fel de mers înainte al unei pasiuni fără obiect, de care nu sunt mândră, dar cel mai probabil e că firea mea artistică m-a împins să exploatez acest nonsens de moment, fiindcă imediat după „che follia!” sa, m-am trezit că făceam nişte calcule: „Iată personajul, iată titlul piesei, iată situaţia, iată…” Erau mai mulţi de „iată”, dar nu e ăsta subiectul articolului de faţă.

Aşadar, că am stabilit deja, n-am făcut-o din răutate, dar ca să înţelegeţi, vă mai spun că mie mi se arată lumea în anumite momente, ca şi cum ar fi lipsită de semnificaţie, aşa că în momentul în care se întâmplă ceva interesant, amestecat cu un soi de scamatorie, vreau să-l exprim pe acel ceva în scris şi pentru asta, trebuie să-l las să se întâmple până la capăt, nu-i aşa?! Ai mai văzut un personaj ca Lorenzo Pazzo?… Vezi?!

Când într-un final l-au găsit – de telefon zic! -, era prea târziu pentru el, ecranul se fărâmiţase în formă de soare, cu razele-i inegale. Atunci am stabilit numele complet al piesei de teatru pe care vreau s-o scriu, „Folia&Follia„, fiindcă imediat mi-a fugit gândul la o folie protectoare Lemontti, care ar fi salvat telefonul de la decesul prematur. E primul lucru care-ţi vine în minte, de obicei, după ce ai păţit-o! Adică, hei, nimeni nu gândeşte (corect!), din prima, aşa: Folii de telefon! Le montti***** înainte (să cadă!), fiindcă le cumperi de la BrandGSM! Nimeni abia mutat în cartier şi foarte italian…

Dacă de obicei, un italiano vero******e însoţit de o româncă (sau mai multe, nu ştiu, nu comentez!), al nostru era singur-singurel şi nu ştia nicio boabă-bobiţă-bobuliţă din limba română. Dacă plătiţi bine, vă dau şi adresa, e încă singur şi, între timp, Lorenzo al nostru, nu mai dă banii pe telefoane noi, fiindcă a învăţat diferenţa dintre un telefon cu folie protectoare şi unul fără, plus că e as în materie de brand-uri de folii. Bine, e şi explicabil, că na, e şi primul lui cuvânt în limba română, pe care nu numai că l-a învăţat, dar l-a şi aprofundat.

Astfel, fie că e vorba de folii din sticlă temperată care acoperă în întregime ecranul, cum sunt Lemontti, Eiger, Devia, folii cu margini rotunjite 3D, cum e Devia sau folii privacy, adică acele folii care asigură confidențialitatea displayului când sunt și alte persoane în jur, Lorenzo şi-a învăţat lecţia. Desigur, a durat un an, că na, dacă eu nu i-am pomenit nimic de folii de calitate, de la etajul meu, de sus, nici alţii, de jos, de pe lângă el nu au făcut-o, din cine ştie ce motive. De-aceea, italianul nostru a mai spart destule telefoane şi a mai exclamat de multe ori „che follia”, fără „mama mia”, până s-a prins că e o diferenţă considerabilă între o folie de brand şi una no name.

Că s-a prins perfect, ca folia protectoare de ecranul telefonului său, nu e nimic anormal, orice prost (scuze!) om se prindea mai devreme sau mai târziu, dar Lorenzo al nostru s-a dus la calculator, a deschis un document word, pe care a scris cinque motivi principali******* să alegi accesorii de calitate de la BrandGSM, le-a scris şi a dat print.

De unde ştiu?! Păi, chiar acum ţin în mână foaia şi am ştiut că e de la el, mai înainte să deschid plicul – am găsit-o în cutia poştală-, că miroase a parfum italian. Ba chiar mi-a venit să exclam che Follia, fiindcă pe o parte a foii a scris despre folii, pe cealaltă despre huse, semn că italianul nostru a spart ghinionul definitiv, de când a dat de magazinul online BrandGSM!

Aşadar, follia într-o foaie,

Cinque motivi principali să alegi accesorii de calitate de la BrandGSM

prima pagină

Folia de telefon

(tempered glass)

  1. protejează ecranul telefonului nu doar de micile zgârieturi, ci de un impact (cu tavanul italianului) sau de zgârieturi mai serioase. Folia tempered glass are propietati regenerative!
  2. transparenţă 100%!
  3. în cazul unui impact de proporţii mari (cum a fost şi în cazul lui Lorenzo), stratul de sticlă se va sparge, inevitabil, dar pastrând ecranul telefonului intact.
  4. reduce cu adevărat urmele lăsate de degete (de grăsimea de pe ele).
  5. are margini perfect rotunjite pentru smartphone-urile cu ecran rotunjit

a doua pagină

Huse telefoane

(Tot de la BrandGSM, bineînţeles!)

În lumea asta mare există huse antișoc (utile dacă practici sporturi extreme, lucrezi într-un mediu de risc sau, pur și simplu, scapi telefonul mai des decât schimbi prosoapele la baie – în care ai înfăşurat cel puţin o dată, telefonul, pe care l-ai scapat, ups, în cadă-, huse ultraslim (dacă vrei ca telefonul să arate subțirel, aşa cum e el), huse transparente (dacă preferi un stil minimalist) sau huse fashion gen Lagerfeld, Guess, Ted Baker, Just Must (o semnătură de designer se ţine mai strâns în mână decât o husă minimalistă!)

Motive să cumperi de la BrandGSM?

  1. Cele mai bune huse sunt cele originale!
  2. Pe lângă produsele premium oferite, adică folii, huse de telefon, accesorii, încărcătoare, cabluri, produse audio, la BrandGSM găseşti, che folia, zeci de produse pentru telefoanele care se află în top vânzări România
  3. BrandGSM se mai diferenţiază de alte magazine online şi prin calitatea produselor şi preţurile lor acceptabile.
  4. atenţia pe care ţi-o oferă echipă tânără a BrandGSM, în caz e dacă eşti nedumerit ce tip de husă de telefon ţi se potriveşte – chat/ facebook /e-mail
  5. Nota: 8,9 / 10 de la 1.966 de clienți verificați, din care 8,9 / 10-notă magazin, 8,95/10- calitatea livrării şi 88,61%-recomandări (la care se adaugă acum şi recomandarea lui Lorenzo Pazzo!)

Din toată povestea asta, nu se ştie încă cu exactitate cum a înţeles Pazzo al nostru şi nevoia de husă pentru telefon, că nu am asistat la toate experienţele lui surori cu follia******** şi nici cum a ajuns să descopere BrandGSM… Până la urmă, fiecare cu căutările şi cu foliile&Folliile sale, după mofturi, după buzunare (atenţie, să nu fie descusute!)…

Dar, sunt sigură că vă întrebaţi cum de a învăţat într-un singur an să scrie româneşte atât de bine… Ei, nebănuite sunt căile, de obicei, dar asta chiar le întrece pe toate. Nu vă povestesc şi asta, dar vă dau un indiciu: punctul patru, subtitlul huse, pentru informaţii, plus vecina de la parter, care are băiatu’ în Italia, la muncă.

Cât despre mine, dacă tot am povestit despre Lorenzzo Nebunul şi noua sa pasiune, mi s-a făcut poftă de cumpărat o Carcasă Samsung Galaxy J6 Plus Lemontti Liquid Sand Smile, Sparkle, Shine.

Şi, cum, dacă o poftă vine, o laşi şi pe-a doua să sosească, din poftă în poftă, iaca, alcătuiesc şi eu un top cinci motive să te plimbi prin magazinul online BrandGSM.

  1. 20 de ani în domeniul accesoriilor de telefonie mobilă și tehnologie; un concept dedicat celor mai noi accesorii și produse fashion pentru toate telefoanele aflate în topul de vânzări din România, precum și produselor din zona smart tech și smart home.
  2. Din 2012, prezenţă și în online, cu un portofoliu de peste 10.000 de produse (accesorii pentru telefoane și tablete, smartwatch-uri, brățări fitness, căști true wireless etc.)
  3. BrandGSM.ro este importator oficial și distribuitor pentru branduri consacrate la nivel mondial: UAG, Ted Baker, Spigen, Devia, GoPro, PopSockets, FitBit, Bose, Garmin, McDodo, Procell, Lemontti, Apple, Samsung, Huawei, LG, Xiaomi.
  4. BrandGSM.ro selectează, pentru portofoliul propriu, doar produse care corespund standardelor de calitate și fiabilitate și impune un control strict legat de calitatea produselor pe care le oferă, întru vânzare, clienților.
  5. parteneriate cu firme consacrate, care furnizează produse cu un înalt grad de calitate și aceste atuuri au făcut ca magazinul BrandGSM.ro să devină unul dintre cele mai importante magazine online din România.

Cu alte cuvinte, BrandGSM.ro face o selecție a produselor pe care le include în portofoliu, în această selecţie bazându-se pe o experiență profesională de peste 20 de ani, astfel încât să poată oferi clienților produse de calitate, certificate şi o experiență cât mai plăcută.

Acum împăturesc atât foaia&follia lui Pazzo, cât şi poftele mele şi le fac avion, ca să vi-l trimit şi vouă şi, che sera, sera*********…

Spor la cumpărături! Cu cap! In bocca al lupo!**********


*- Ce nebunie! *****- le montezi

**- Mama mea! ******- un italian adevărat/veritabil

***- nebun *******- cinci motive principale

****- camionetă ********- nebunie

*********- ce va fi, va fi!

**********- mult noroc!


Articol scris pentru SuperBlog, proba nr.13

  1. Foarte tare, baftă la maxim!

almanahiţi, vă rog!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.