alma nahe

Cum să construieşti în armonie cu tine

In SuperBlog2020 on octombrie 14, 2020 at 10:45 PM

Creatorul a avut atât patima cât şi răbdarea de a construi o lume simplă, cândva, demult. Mi-l şi imaginez cum s-a mutat EL, zglobiu, în ciuda venerabilei vârstei, de pe un norişor pe altul, ca și cum s-ar fi mutat de la bloc la casă, gândind-o şi zâmbindu-şi satisfăcut în barbă după fiecare lucruşor bine gândit, bine făcut, bine zidit.

Dar na, în cazul Său e vorba şi de nişte condiţii speciale, nu? Când eşti VIP, ai grup dedicat, beneficiezi de produse premium, de răspuns rapid, de consultanţă profesionistă, status de livrare în timp real şi totul, dar absolut totul ţi se pune pe tavă dintr-un singur loc.

Lumea, aşa cum a fost creată – la a cine ştie câta mână, totuşi, că am citit undeva că lumea de acum e la a zecea versiune a sa -, a supravieţuit spiritual, în spiritul locurilor sale, în fel şi chip, în care omul să se regăsească şi să-L regăsească şi asemeni Lui, să-şi construiască, la rându-i, o lume mai mică, la fel, prin forţe proprii.

Dacă, pentru a avea o viziune completă, nu se ştie cum a reuşit Creatorul, omul are nevoie de o îndrumare cât de mică, iar pentru o îndrumare corectă, cerinţele-s şi ele cât de cât dumnezeieşti: contemplare, concentrare, intuiţie, judecată limpede şi studiu.

Dar să-l lăsăm pe Dumnezeu cu ale lui (sau alelui?) şi să ne pogorâm din ceruri uşor-uşor, pe acoperişul din ţiglă ceramică al noii mele case. Dacă aveţi rău de înălţime, puteţi coborî direct cu picioarele pe pământ, dar, na, pe riscul vostru, pentru că nu o să mai vedeţi de sus cele ce urmează, căci fiece clipă înaltă schimbă în aceeaşi măsură în care păstrează o vedere mai largă.

Vă păstram la înălțime, ca să vedeți din prima

în cazul în care v-ați pus în cap sau pe cap o mutare de la bloc la casă și nu știți de unde, dumnezeului, să începeți, în perfectă armonie, precum arhitectul suprem.

Păi, începeți de-aici: Vindem-Ieftin.ro, grup VIP. Desigur, după ce v-ați gândit cum vreți să arate casa, cât de încăpătoare să fie și ce materiale vă sunt trebuincioase.

Dacă abia acum ați început să visați la o mutare de la bloc la casă, cât timp vă faceți lista/schema/planul și îl pomeniți pe dumnezeu în funcție de nevoie, răbdare și tutun, eu voi profita de spațiul gol, ca să pomenesc despre noua facilitate a casei de comenzi, grupul dedicat VIP.

Ce oferă grupul V.I.P?

  • Consultanță de specialitate prioritară cu privire la lista de materiale 
  • Răspuns rapid adaptat nevoilor identificate
  • Centralizarea informațiilor într-un singur loc
  • Clientul economisește timp
  • Condiții speciale cu privire la pachetul de produse și livrare
  • Status Livrare în timp real 

Ați terminat de scris lista? Atunci, spor la cumpărat! Procesul de achiziție tocmai ce a fost scurtat, fiindcă cumpăraţi (online) direct de la producător.


Dacă eu m-aş muta mâine de la bloc la casă, totul ar începe aşa:

Alo, Casa de comenzi Vindem-Ieftin.ro?

Eu sunt un haiku. La exterior! În interior, mă străbat multe alte forme de poezie. În ce mă privește, nu caut neapărat pământul. Îmi doresc o casă artistică, eu însămi fiind un artist. Artiștii sunt egocentrici, dar, dacă aș fi nevoită să împart casa cu încă cineva, m-aș mulțumi cu un locșor al meu, pe care să-l numesc Atelier. Aș plămădi marionete, păpuși, aș recicla, aș picta, aș dansa, aș juca teatru…

Nu-mi plac casele mari, nu mi-ar plăcea să pierd un minut traversând un hol. Sunt zile când sunt foarte activă și aș putea traversa holul de o sută de ori. O sută de minute petrecute numai în hol, nu sună prea grozav. Nu-mi plac colțurile, nu-mi plac pereții. Îmi plac ferestrele mari, rotunde și nu-mi plac acoperișurile. Partea ciudată e că mă simt „acasă” în alte locuri, care nu corespund dependențelor mele. Dar cred că simt asta, fiindcă știu că plec într-un final, oricât aș sta.

Dacă trăiești într-o casă a prezentului, știi că la întoarcere te întâmpină mirosul ei specific. La care ai contribuit, alegând materialul care ai crezut că ți se potrivește sau atâta ai putut: chirpici, fân, lut, lemn, bambus, sticle de plastic… Mie îmi place cum miroase piatra. Când deschizi ușa viitoarei case, ți-ar plăcea să intri mai întâi, din holul ei, în ce dependință? Mie mi-ar plăcea o baie, foarte aproape de intrare, dar să fie invizibilă. Să știu numai eu că e acolo, să nu-i simt mirosul. Pentru mine, casa înseamnă mai întâi spirit și abia pe urmă corp. Dar, sunt de-acord că obiceiurile nu sunt un obstacol. Și corpul are nevoi!

Dormitorul ar trebui să fure câte ceva din profunzimea cerului. Somnul de zi, nu e la fel cu cel de noapte și-mi plac amândouă. Nu sunt o ființă diurnă, sunt preponderent nocturnă și, tocmai de aceea contează lumina. Fără pereți nu se poate, dar eu i-aș găuri pe ai mei și aș astupa găurile cu cioburi de sticlă colorată. Tavanul ar fi și el o fereastră. Ca și cum mi-ar arăta potențialul vieții mele netrăite încă.

Artiștii, în general, își fac din locuire un exil, sinonim sihăstriei.

Dacă aș personifica acum un zid, eu nu l-aș putea mai putea proiecta altfel decât fericit. Deși, istoria mă poate contrazice. Însă, un zid fericit e unul care e proiectat bine și echilibrează părțile componente cu simetria lui. Un zid fericit se recunoaște după cum se reazemă de fundație. Proiectarea înseamnă matematică, fizică, da, dar înseamnă, mai ales, participare. Un zid fericit nu separă, ci unește!

— Un vis bun are nevoie de un proiect bun și, dacă îți poate reduce cineva costurile şi timpul alocat alergăturilor după materiale, aceia suntem noi, Casa de Comenzi Vindem-Ieftin. Veţi primi suport dedicat pe toată durata procesului de ofertare, precum și condiții speciale de livrare!

Proiectul meu e acolo, în viitor și doar așteaptă să-i spun „Start” aici, în prezent.


Articol construit pentru proba nr. 4, SuperBlog 2020

almanahiţi, vă rog!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: