alma nahe

Când te ocrotește Fecioara

In dicţionar de mişcare on noiembrie 13, 2015 at 12:12 AM

S-a oprit. Așa cum se opresc unele (somn, partidă de sex — Doamne, iartă-mă! Că oricum nu mai știu cum e cu astea!, curent, acumulatori auto etc; viață, nu!): când ți-e lumea mai dragă. Și, odată cu opritele te oprești și tu, în fond, nu ești decât un alt suflet dependent — câte suflete, atâtea lumi — care pare că și-a aruncat ancora undeva, dar s-a oprit în cu totul alt punct sau corp.

Aștepți ceasul ăla în care să-ți fie întors binele sau ceva salvări, îmbătrânind (ca între două alegeri) și, nevenind de niciunde și nici de nicăieri, nici de jos și nici de sus (că n-ai semnal), îți spui mohorât ia-o încetișor pe jos, suflete că, dacă ți-a murit bateria (auto), nu e totul numai voia celui care naște lumină, ci ai nevoie de una nouă!

Și uite cum sufletul îți rătăcește la ceas de seară și-ți obosește trupul, fix când soarele își ascunde strălucirea în flori sau după biserici — aici se cuvine să spun că sufletul ăsta nu e al meu, e al unei călugărițe, precum și întâmplarea! — năpădit de întuneric și de gânduri: De unde o s-o cumpăr? Ce s-o potrivi? Baterii auto Varta, Rombat, Bosch sau baterii auto Banner? (opțiunile par infinite) Cum o s-o transport? (o baterie are, în medie, 15-17 kg) Am eu scule, Doamne? Am eu experiența și îndemânarea? Ce fac eu cu cea veche? (conform legii, nu o pot arunca la voia întâmplării!) Garanția nu este valabilă fără o ștampilă din partea unui service autorizat care atestă că alternatorul încarcă corect (tot la service ajung!). Și în tot timpul ăsta sufletu’ ei se roagă, doar-doar o găsi calea cea bună ori îndrumarea care s-o conecteze cu soluția.

Sus, Sfântu’ Petru își dă coate-coate cu Dumnezeu : pare informată, s-o promovăm, Doamne mai târziu? Dar Dumnezeu nu întârzie să-i dea pe loc un semnal (la smartphone) sufletului rătăcind întru liniuțe dătătoare de google și net: bateriiauto.net, baterii auto cu montaj la domiciliu, 39 de lei livrarea (plus 10 lei dacă nu vrei și montaj, dar nu e cazul călugăriței noastre), că ce să-ți fac dacă te-a cazat necuratul dincolo de București? Că livrarea era gratuită dacă erai bucureșteancă! Dar ce nu (mai) știură sfântu‘ și cu ăl de sus e că putea să o coste suplimentar 150 de lei dacă montajul era mai complicat, altminteri, un montaj simplu cam cum îi fusese hărăzit ei, era 39 de lei (sunt incluse și măsurătorile necesare pentru validarea garanției pe loc!). S-o pățească dincolo de Ilfov, amin montaj, doar livrări!

Jos — voia Domnului, deh! —, în Ilfov, călugărița, cu ochii umezi, se uită în sus și o rândunică îi zbură în cruce deasupra capului (omul sfințește locul!): nu-i nimic, Doamne, au baterii auto ieftine, voi socoti totul în lumânări(ce bine că nu e sufletul meu în joc că, niciodată în rai, eu aș fi socotit totul în pachete de tutun).

Și așa ce-i mai licărea speranța în suflet: uite, Carando (că numele îi era Maica Caranda, exact ca bateria), în drumul ei viața îți așază sub picioare și chilimuri, precum și numărul de telefon salvator: 0744.482.782 (da’ numa’ între orele 10.00 și 20.00). Ce bine că e doar 19.59, am timp, unde mi-o fi fost gândul? Pe pustii! Era să nu-i mai prindă în program.

Vezi, Petre, tehnologia ne-a înlocuit cum ai zis, mai pun și alții totul în mișcare acum, dar tot mai au puțintel nevoie de noi!

Și, ce-ar mai fi de zis e că a avut ceva de așteptat, dar a aprins câteva lumânări, s-a rugat, i-a mulțumit Domnului c-a scos-o din rahat încercarea grea cu bine (nu știa că și sfântu’ Petru contribuise), că prin telefon imediat fusese identificată bateria care-i trebuia (precum bănuiți, bateria auto Caranda era! — ce potriveală, nu?) și, deși nu o aveau în ofertă, pe site, au asigurat-o că se rezolvă (necunoscute sunt cărările Domnului, la urma urmei mergea și una nemțească sau austriacă). Pe urmă s-a culcat (în mașină) și a visat frumos.

În zori, când s-a trezit, deși părea rămasă acolo ca de la potop, și-a revenit repede când l-a văzut pe băiatul de la firmă (era tânăr) și când și-a văzut bateria nou-montată, a început a mi-l pupa și îmbrățișa, de săracu’ și-a făcut cruce, însă eu mă opresc aici cu povestitu’, că trimiterile nu-s cu frică de Dumnezeu și totuși o călugăriță rămâne o călugăriță, nu-și dă cele sfinte jos numai pentru o înlocuire perfectă de baterie. Fecioara o ocrotește!

00181

Povestea cu numărul 17 pentru SuperBlog2015 și image

 1. Esti de pomina! Pardon… pomana! hahaha

 2. Maiculitaaaa! Era sa ma lase pe mine bateria de la atata ras. :)))) Bine de stiut despre livrarea asta la domiciliu, eu inca clasica, cum ma stii: platforma, „sfoara” etc

 3. Si eu mi-am luat o masinuta de curand, ti-am zis? Cred ca da! Si o sa imi fie utila informatia asta in viitor, desi eu sper sa nu ma lase bateria prea curand. Dar cum masina e la mana a doua…Plus ca eu nu sunt atat de atotstiutoare cum e calugarita ta. Haioasa reclama, mi-a placut tare!

 4. Nici pasarea nu ar putea duce mesajul lor atat de departe! :)))))

 5. Auzi, da` talentu` tău tot pe baterii Caranda e?

 6. apoi când cine trebuie îți bagă în traistă… s-ar zice că te ține bateria. auto.

  • Ăi sfinți sunt de treabă, nu neam de traistă cum îs unii. :)) Nu știu ce mă ține pe mine, da’ știu că nu mă țin buzunarele uneori; bine că n-am carnet; da’ la ce mi-ar trebui, că nici mașină n-am? Da’ această sfântă postare nu-i ca să îmi folosească mie, ci birjarilor din trafic. 🙂 Vreți baterii, na-vă baterii!

 7. Un text generos, foarte! 1. Nu te aștepți la abordarea asta. 2. Informațiile sunt strecurate fără să încarce povestea. 3. Advertorial? Neah!
  Când văd reclamele de la televizor, nu contenesc să mă întreb cum de rezistă unii cu ideile alea în publicitate. Ești un talent, din păcate nedescoperit și nu ești singura. Păcat de textele astea, zău! Mare păcat! Succes în concurs! Îți țin pumnii.

 8. Când te ocrotește Fecioara, îți moare bateria! :))

 9. O baterie auto Caranda promit sa cumpar eu daca te tine activa si te ajuta sa scrii astfel de texte.

  • N-au pe stoc. Da’, dacă or avea cereri… 🙂 Eu am ales bateria Caranda, deși lipsea, pentru că se potrivea și ca nume măicuței, altfel numele suna forțat.

 10. :-)))
  E clar că bateria le …lasă până şi pe măicuțe! :-)))
  Va exista şi prezentarea…”vieții de după”, nu? Că prea te-ai oprit! :-)))

almanahiţi, vă rog!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: