alma nahe

24 Colop

In dicţionar de mişcare, SuperBlog2016 on octombrie 17, 2016 at 8:36 PM

313

Responsabile mâini, neobosite degete,

Bine aţi venit la Convenţia 24 Colop (two for Colop)! Fie că sunteţi mână lungă sau mână scurtă, mână largă, albă sau neagră, poate că aţi constatat, de-a lungul timpului, de când ne cunoaştem, utilitatea ştampilei noastre, responsabilitatea ei şi procesul de personalizare prin care poate trece, fie că-i printer, fie că-i datieră, fie ştampilă carte de vizită, fie de firmă, fie cifrieră, fie orice alt tip de ştampilă, ecologică sau cu protecţie antibacteriană, în funcţie de aspiraţiile, militările, (uneori) paranoia şi dorinţele dumneavoastră, şi chiar a bucuriei copiilor dumneavoastră, indiferent de formă şi scop.

Întrucât, scopul nostru unanim e să înregistrăm noi progrese, am hotărât să luăm în considerare sunetul dominant al tuturor produselor noastre, aşa că am închis ochii şi… am ascultat.

painted_hands04

Stimate burice (ale degetelor!), cele constatate de noi în timpul alocat folosirii tuturor ştampilelor (prezente la momentul optim ales studiului, ce fac obiectul acestei convenţii), în decursul unei zile (lucrătoare), au fost identificate, după cum urmează a fi enumerate sub formă de sentimente: legănatultrântitul, înmuiatuluscatul, practic, lucruri obişnuite şi cunoscute actelor Voastre, în funcţie de caracterul, originea, apartenenţa, etnia etc, precum şi gradul de uzură al nervilor posesorilor, exercitați asupra bietelor voastre ştampile. Subiecți, pe care, desigur, i-am urmărit, fără să ştie, pentru a nu influenţa rezultatul experimentului.

Le-am numit „sentimente”, deoarece ne-am dat seama de similitudinea cu cele 4 etape de viaţă în care regăsim omul, în general, în fond, dincolo de bucurii şi fericiri vremelnice (adică, legănat, trântit, înmuiat, uscat).

Dincolo de această similitudine şi rutină, ochii noştri închişi ne-au mai relevat un aspect pe care nu-l prevăzuserăm şi pe care nu l-am crezut posibil vreodată: singurătatea de zi cu zi, a unei ştampile.

La început, de cum am observat predispoziţia câtorva către depresie, am introdus printre ştampilele clasice, unele motivaţionale, apoi unele cu pisici, căţei, purcei, dar cum şi acestea luau calea vânzării repede, ne întorceam în acelaşi punct, aşa că am hotărât să aprofundăm acest studiu, întru fericirea pe termen mai lung a produselor noastre, şi implicit, a consumatorilor noştri.

Pentru acest studiu, am stabilit să luăm în considerare ultimele şi cele mai recente 24 de ore ale unei ştampile de birou şi am constatat că produsele noastre nu au timpul necesar să se împrietenească, fiindcă rafturile mărcii noastre nu sunt destinate depozitării, ci unui flux continuu.

mana

Desigur că, aţi putea fi tentaţi să credeţi că o ştampilă de birou nu poate fi singură, întâlnind atâtea ştampile în întreaga ei activitate de-o viaţă. Dar, şi sperăm că nu vă surprinde, fiecare ştampilă, odată ce îşi vede „sacii în car”, se retrage în tuşiera ei şi-şi vede de albastrul, roşul, negrul, violetul contractelor sale.

Chiar şi copiii, în veselia lor de-a le folosi, le rătăcesc la un moment dat într-un cotlon întunecat al casei, şi zac acolo, de negăsit, până când o altă ştampilă îşi arată suprafaţa (generoasă) pe un contract de vânzare-cumpărare al casei şi-abia atunci, când foştii proprietari vor goli apartamentul de mobilă, va vedea lumina zilei şi acea ştampilă personalizată. Va fi recuperată, va rezista în timp, dar, uneori, prea târziu, copiii fiind duşi (de altă ştampilă) demult pe la casele lor.

Desigur, o ştampilă nu e un lucru pe care să-l pierzi, fiindcă uneori te poate costa libertatea sau viaţa, de aceea trebuie păzită ca pe ochii din cap.

Urmare a acestor impresionante constatări, vom proceda mutatis mutandis*
la împrietenirea de urgenţă a 2 ştampile, una de birou, una de buzunar (pachet duo-deal), pe care le vom prinde în acelaşi ambalaj şi, ca să ne dovedim că am avut dreptate, deja am recurs la această manevră şi… iată-le!

black30_mouse_black

Pachet duo-deal, compus din Printer R30+Stamp Mouse R30

În plin proces de socializare (vezi bulele design-ului de prezentare, care, aşa cum sunt dispuse, arată schimbul de gânduri între Printer R 30 (ştampilă de birou rotundă, că era cea mai populară) şi cea de buzunar, Stump Mouse R30 ( că era cea mai mică şi robustă ştampilă de buzunar).

colop

Ne-am zis că această mişcare va folosi, deopotrivă, nevoilor, mâncărimilor, furnicăturilor îndeplinirii sarcinilor de zi cu zi, ce vă revin, stimaţi oaspeţi, având în vedere tipurile de întâlniri pe care le aveţi în decursul unei zile de lucru, efective, dar şi anotimpurile.

De exemplu, o ştampilă de birou, cum e aceasta, black122190_black

va sta întotdeauna la cald! Pe când, cea de buzunar, adică şoricelul ăsta gri (!!!),grey129815_grey

poate aduce degetelor dumneavoastră un pic de căldură într-o zi extrem de geroasă, când veţi fi nevoiţi, presaţi de timp, să parafaţi un act într-o parcare sau în orice alt spaţiu inadecvat unei tranzacţii fructuoase. Simplul fapt că veţi zăbovi în buzunar preţ de câteva secunde, în căutarea ştampilei dumneavoastră, vă va aduce minimul acela de căldură atât de necesar încheierii afacerii cu succes, chiar şi în aceste condiţii vitrege.

De-a lungul timpului, ştampilele noastre au întâlnit tot soiul de mâini, mai curate sau mai murdare, dar nu s-au plâns niciodată! În scopul câtor infracţiuni nu or fi fost ele folosite! Însă, o ştampilă nu e făcută să judece caracterul moral al posesorului, aceste chestiuni revenind organismelor abilitate în acest scop. Fiecare cu ştampila lui!

Scopul acestei convenţii e să informăm prompt, ca urmare a acestei decizii, despre acest pachet, menit să contribuie, totodată şi la bunăstarea cumpărătorului, căci toate cheltuielile de legătură (terapia de socializare a celor două produse, ambalajul etc) vor fi suportate integral de marca noastră.

În acest fel, ştampilele noastre nu vor mai fi niciodată singure, fiindcă din 24 de ore, 16 ore le vor petrece una în compania alteia, date fiind cele 8 ore corecte de lucru, pe care ar trebui să le respecte alte convenţii. Totuşi, ca să fim siguri că cele două vor fi nedespărţite, tuturor clienţilor noştri le vom sugera să le ţină în acelaşi loc, în timpul liber. De preferat, într-un seif!

Că nu respectă şi nu susţin alte mâini, sus-puse,  orarul de lucru normal al unei fiinţe umane, deşi, nu recunoaştem, acest fapt compensează cu alte experienţe, căci am întâlnit cel puţin o dată, în vieţile noastre de ştampilologi, funcţionari. care-şi menajează mânuşiţele excesiv şi te trimit de la Ana la Caiafa pentru o parafă şi o semnătură. Aşa încât, unele ştampile pot ajunge să stea degeaba, la cheremul celui obligat să înlesnească împlinirea cetăţenilor, dar asta e altă poveste, noi, făcând referire astăzi la situaţia în care se regăsesc ştampilele noastre active.

Aşa, ca o bârfă, fiindcă o convenţie poate avea veselia ei, dincolo de seriozitate, am identificat câteva tipuri de ştampilă, care şi-au dobândit reputaţia în urma contactului cu anumite mâini şi am alcătuit un top 3 ştampile rezistente în timp:

 1. Ştampila funcţionarului la Stat
 2. Ştampila funcţionarului la Stat
 3. Ştampila funcţionarului la Stat.

În finalul acestei întâlniri,  e musai să subliniem că, unele ştampile şi-au manifestat dorinţa ca socializarea să nu le fie impusă, aşa că am stabilit că şi ele, ca şi oamenii, ai căror mâini le utilizează, pot să aibă drepturile lor de-a se vinde singure, deci, implicit, dreptul la singurătate.

Mâinile sus cine e pentru!

printer00181

*schimbând ceea ce e de schimbat (expr.lat)

image

în octombrie s-au împlinit 23 de ani de când Printer R30 a fost lansată.

00181

SuperBlog 2016, Proba nr.5, Sponsor:image

 1. Stampiloloago! A mea (stampila) se lamenteaza toata, în timp ce ale tale topaie zglobii prin buzunare! hahaha! Super abordarea!
  Sper sa te stampileze Colop cu 100 de puncte!

 2. asta îmi amintește că parcă acum un an- sau să fie doi?-cineva îmi promisese o ștampilă dacă o fi și-o fi să se alinieze astrele, ștampilele 24… oare s-o mai aștept sau să mi-o comand singură la colop? cu pisică, evident. o anume pisică…

 3. Da’ am primit atunci două, parcă. Sau numai tu? Acu trei ani, de fapt….cred…

 4. Dap, stampila functionarului e sfanta, nu stiu cum merge treaba prin strainataturi fara stampila. Stampila face casa buna si obligatorie cu semnatura directorului, de astea doua nu o sa scapam nicicand.

  • nici la noi nu mai e chiar obligatorie; adică e lăsată aşa, la alegerea ta; dar, desigur, eu am pfa şi o folosesc, nu mă risc; e de preferat să scăpăm de directori şi să rămânem cu ştampilele. 😛

almanahiţi, vă rog!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: