alma nahe

Când clonele nu-s originalul

In rapid! personal şi accelerat... on martie 4, 2015 at 3:05 PM

Acum vreo 7 ani s-a scăpat Vanghelie la „almanahe”. Și mie mi-a plăcut cum a greșit și m-am botezat după greșeala lui. Da’ după ce mi-a plăcut mie, gratuit, pe wordpress, le-a plăcut și altora, pe punct ro.

Și după ăia pe punct ro, s-au trezit și alții, cu un almanahe (mai) mic. Aceștia din urmă modești, nimic de zis. Ce ne mai place „almanahe” ăsta!

Clonele au apărut cam la vreun an și jumătate de când apăruse almanahe-ul meu, astfel că i-am bănuit pe cei ce dețin site-urile de o revelație de moment și nu de același drept de a specula, precum am făcut eu cu greșeala omului.

Pe-atunci nu auzisem de SEO și nici nu mă gândeam la extensii.
Acum văd că punctro-ul e în vânzare. După ce îl populaseră cu tot felul de filmulețe. Cică divertisment, N-o să-l cumpăr, nu vreau să mă fac moșiereasă încă.

Almanahele mic încearcă încă, în imagini, ce încerc eu în cuvinte.
Ce încerc eu în cuvinte e că îmi amintesc unele expresii arhifolosite, proverbe, zicători etc și încerc să le poetizez. Printre altele… Ei le miștocăresc.

Nu îi acuz de nimic, dar puteau să se numească „Urzica mică”? Puteau, da’ le-a plăcut mai mult „almanahe mic”.

N-aș fi pomenit despre asta dacă nu aș fi simțit să fiu solidară cu un colaborator de-al meu(și-al multora dintre noi, cei care ne citim unii pe alții), lenjeriipat-outlet.ro, pe a cărui pagină de facebook am citit această atenționare.

Și mi-am amintit!

Acuma, că mi-au împrumutat almanahe-le, nu e bai! Nici măcar nu mai pomenesc că o perioadă mă bombarda lumea cu întrebări dacă-s tot eu. La urma urmei, acest Almanahe nu e o afacere, nu am pierdut vreun client important.

Dar dacă ar fi fost? O afacere.
Așadar, dacă ajungeți in paginile mele, deși vă doreați o lenjerie de pat, o găsiți!

O găsiți dacă intrați pe ușa „atenționare”. Acolo veți afla cum puteți deosebi firma reală de firmele-clonă.

După mine s-au luat numai doi. După ei, însă, vreo zece.

  1. Am cei 7 ani de-acasă, cum s-ar zice…

  2. Mereu m-am întrebat de ce acest nume de blog. Nu te caracterizează. Scuze. 😳

  3. Mi s-a parut mie ca sunt cam multe lenjerii in outletul de pe net. Ce chestie!

  4. Am vrut să văd cum arată site-ul celor care te-au copiat, pe urmă m-am gândit că n-are sens să le fac trafic. Lângă Suflet sună bine şi pentru mine când mă gândesc la cum scrii tu 🙂 Nu te necăji. Din păcate sunt destui „întreprinzători” care vor totul de-a gata. Sună într-adevăr ca o extensie de-a ta şi probabil pentru scorul SEO e bine pentru ei. Şi da! Ai dreptate cu prostiile de outleturi de lenjerii. Am făcut comandă la unii şi abia am găsit site-ul pe care comandasem ca să-i sun să fac reclamaţie 🙂 Toate acelaşi nume, aceleaşi modele, numai culorile bannerului parcă erau puţin modificate.

  5. Și cine n-are nici clone, să-și cumpere! Nu clone, așternuturi! În care l-ar putea tăvăli pe Clooney. Nu, nu originalul, că se strică. Nu așternuturile se strică! Clooney, bietul de el! La câte tăvăleli să reziste, că doar nu-i lenjerie de pat? Ce, o clonă nu-i bună?

  6. Sofică, da’ cin’ te-o iritat? Ai uitat să pui Coco…lino? 😛

  7. Cum să uit să-mi răsfăț blana? Am uitat că-s coco…țată. Și era cât pe ce să cad în așternut necunscut. Și făr’ de lenjerie. Așternutul, nu io 😀

almanahiţi, vă rog!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: