alma nahe

Există un remediu

In dicţionar de mişcare on noiembrie 3, 2014 at 1:57 PM
image

Erika Kuhn

Acuma, ce-am în coș eu am mai zis. Și-am zis-o frumos atunci,  de vreo 95 de puncte. Doar că, na, trece timpul, frunzele cad, cuvintele nu mai vin. Și nici temele de discuție nu vin prea bine, fiindcă te obligă cumva să te repeți. Și eu…pfff…atunci când mă repet pe mine…muțesc.

Când muțesc, noroc cu păsările! De „norocul” căzător din cer — găinațul de pasăre — n-aș fi amintit, dacă mi-aș fi amintit să nu-mi amintesc. Dar el pică întotdeauna, instantaneu călduț, pe un umăr. Ridici privirea în zare, ca să vezi de unde ți-a venit norocu’, de parcă ai putea certa norocul din cer și…și mai primești unul. Pe obraz. O clipă m-am dus cu gândul(și m-am și întors) că ar semăna cu…În fine, vă scutesc de descriere, deși unii poeți îl au ca laitmotiv, alții ca supratemă: puroi.

Ștergi cu dosul palmei, îți zici nu-i nimic, îți dai seama cât i-a luat păsării pân’ să-ți nimerească mersul?, și-o pornești înainte, îți vezi de drum. Mai bătrân, poate, în înțeles și în subînțeles, dar cu fața albă, curată.

Eu n-am un ten sensibil, dar alții au! Eu n-am probleme cu fața, dar alții au. Câteodată, însă, mă răcorește apa de la chiuvetă și mă trezesc imperfectă.

Acum mi-a venit să îndrept lupa spre fața altcuiva, dar mi-a întors spatele. Nu imediat! Mai întâi a privit în lupă, din punctul său de vedere. Din raza lui. Iată-l mergând spre mine, dar îi par departe. Iată-l desenându-mi pe chip linii închipuite. Nu îl cert! Sunt momente când chiar și eu m-aplec din mine, până jos de tot, până-n pământ (ca o geishă).

Mă trezesc uneori în sori. Am vrut să zic zori. Mă trezesc cu fața zugrăvită în alb. Alteori, mă trec toate vârstele, de la galben înspre pământiu. Când nu mă trec tancuri. Atunci acopăr oglinzile și înmormântez uitările sau planul (înclinat) pe care a mers gândul în ferestre.

Dacă nu erau doar temeri, erau remedii: produse dermatocosmetice. Iei prima gamă anti-age din lume, Gerovital H3 Derma + și, când există un remediu bun, atunci și lumina își vede de treabă.
image
O fi Gerovital Doctor în Frumusețe, nu zic nu, ăsta-i un lucru știut, de pe vremea bunicii se știe, dar mie îmi trebuie acum un doctor în uitatul în fereastră. Peste uitatul meu în fereastră se așterne alt uitat în fereastră. (Te poți uita și tu în această fereastră, farmecul are și el pagină de facebook.)

O să vedeți multe fețe zilele astea în ferestre. Unele închipuite: fața mea are forme de relief. Cu cratere, în fundul cărora nu te-ai coborî, cu vârfuri pe care nu le-ai atinge. Să le credeți! Ele nu se uită. Ferestrele nu uită. Să le spuneți și lor că există un remediu.

Eu știu că uit, și de asta zic acum de farmec.ro. Multe uitări (în ferestre) rămân uitate și nedezlegate. Așa cum multe rămân legate. Uneori rămân urme și-atunci îmi dau seama că tot ce am zis ar trebui învățat! Ar trebui repetat! S-ar vedea în…riduri. La mine sunt și unele de expresie, pe care le păstrez, că am nevoie de ele pe scenă. Deși, le ascund în păpuși de vreo zece ani. N-au băgat de seamă că între fețele lor (fețe-fețe) și fața mea există deosebiri fundamentale.

Nu mai rămân în această fereastră. Mă mut în alta. Ce-aveam de așteptat de la această fereastră a fost așteptat. Ce a trebuit să vină și să fie văzut a venit și a fost văzut. Ce a fost de tratat, s-a tratat!

Eu n-am un ten sensibil! Eu n-am imperfecțiuni ale feței. Dar poate au păpușile (alte păpuși). Eu sunt doar un mesager. Nu, nu un porumbel! Sau…poate că sunt, dar dacă sunt, sunt unul deosebit de terestru, nu te uita în sus!

Dați-mi o oglindă! Nu sunt zugrăvită frumos? Din flori. Ce privighetoare(adică priveghez?)!

Azi sunt doar o fereastră. Cu farmec! Într-o casă cu farmec. Și care a folosit produsul „farmec” în fața unui tablou. Din trecut. Dar nu-i nimic, s-o pricepe altcineva să-l folosească în fața oglinzii, că, slavă Duhului, mai există și alte fețe, și alte (su)poziții în ale cuvântului.

Mă întorc eu aici, parcă mă și văd…cu alte nevoi, cu alte produse ale Farmec-ului, dar, mai încolo. La anul…acum vă las cu un citat, ca să vă intre bine în fereastră, și un semn, ca să știu și eu unde să mă întorc:

„Gerovital, Doctor în frumusețe, reprezintă garanția inovației și a calității, iar noile produse din gama Gerovital H3 DERMA+ Prof. Dr. Ana Aslan certifică clinic eficienţa produselor.”

imageimageimage

00187

Superblog 2014, proba cu image

Punctaj obținut: 78

 1. Eu am folosit intr-un timp de la ei o crema pentru pistrui, ca nu prea imi placeau. 🙂 Si, intr-adevar, dupa un timp nu mai erau asa proeminenti. Acuma, dupa aceasta confesiune, ma aștept ca ai sa ma certi, ca stiu ce dragi iti sunt ai tai, draga de tine.. :))))

  • Să vezi ce-am pățit cu unchiu-miu sâmbătă. Mă duc la țară pentru pomana bunicii mele de 6 luni și, stând noi așa, la masă, îmi zice: „aoleu, ce-i cu slunița asta în frunte, s-o operezi, mergem s-o tai!”. Am râs cu lacrimi, i-am zis: ” bravo, habar n-ai că e semnul meu din naștere”. Bineînțeles că n-o să o tai, fiindcă pe mine nu mă deranjează. Dar cum o fi văzut-o el atunci, cred că i s-a părut deranjantă. Așa și tu acuma…oricum, mie mi se potrivesc pistruii mai bine, că am părul roșcat, așa că nu te cert și te înțeleg. 😉

 2. eu sunt mai risipitoare aşa, deci de unde atâtea coşuri? 😀
  folosesc cremele lor de faţă şi zi pentru ten obişnuit de mâţ uituc.
  dar…. după lupte seculare, (căutarea asta!) trebuie să îi felicit pentru deodorant. îl vorbea lumea pe la colţuri, acum îl am. la ce piele sensibilă şi nebună am eu este absolut perfect. şi preţul… românesc de-a dreptul! bravo!

  • Măi mâț, așa și eu folosesc câte ceva de la ei, un demachiant, un șampon…dar la demachiant chiar îs risipitoare, că eu îmi pun machiaj pe față din an în Paște.
   Însă eu am vrut o abordare sinceră. În plus, nu cred că depășeam măiestria-mi de anul trecut în scris,drept pentru care….drept pt. care! 🙂

   • păi tocmai: sigur îs buni, că folosim fiecare câte ceva gero-vital! cu sau fără (cu)coş… şî punguţî di doi bani??? 😀 😀 😀

    • Îs buni sigur!

     Eu n-am văzut deodorantul încă. Nici în comentariu. :))

     • măi, eu îl am de vreo două săptămâni, luat de la auchan, că acolo l-am găsit. şi vorbesc foarte serios: este excelent!!!! la ce probleme am eu cu pieile mele l-aş recomanda în gura mare: îşi face treaba, nu usucă pielea, nu are alcool şi evident, nu face răni.
      iar aseară am văzut la tv reclama la varianta masculină… deci: 😀

 3. Ce-ai sa mai folosesti creme la varsta mea! Ai sa vezi tu…Eu nu ma dau jos din pat si nici nu ma urc in el fara una de zi si una de noapte.

  • Peste 20 de ani adică?!
   Apropo de ” când o să fii de vârsta mea…”: maică-mea, când avea aproximativ vârsta pe care o am eu acum (mă avea pe mine de 18 ani) avea dureri de mijloc, de cap, de mâini îngrozitoare, dar durerea nu se vede pe dinafară, știi și tu, și uneori o puneam, săraca, să-mi facă nu știu ce, un mizilic, și cum ea bolea, nu putea. Și eu mă supăram ca proasta pe ea, că e mamă rea. Și-mi zicea atunci: ei, ce știi tu acum, nu te doare nimic, dar când o să ai vârsta mea…”. Ei, și am ajuns la vârsta ei și am și eu dureri de mijloc, și înțeleg și eu că am mai îmbătrânit… 🙂

 4. Măi, voi fetele comentați sub reclamă la creme, șampoane etc. degajate, în sensul că sunteți în elementul vostru, da’ cum să comenteze un bărbat poetic? Era să mă opresc aici și să aștept, cumințenia de mine, răspunsul. Dar am așteptat al doilea impuls și mi-am răspuns singur, că mi-am dat seama că pot.

  Păi cum să comenteze altfel decât că îndată se apucă să caute poemul de sub cremă. Și-l găsește? Găsește, dacă caută, iată-l: „Ștergi cu dosul palmei, îți zici nu-i nimic, îți dai seama cât i-a luat păsării pân’ să-ți nimerească mersul?” 🙂

  M-am descurcat sau nu?

  • Kline, subtilitatea poetică e mișto ( și nu pentru că e a mea 😛 ) folosită, dar nu e cazul să! Nici eu nu mă descurc cu cremele, fiindcă nu folosesc deloc! 🙂 Nu mă descurc cu cremele, dar cu oamenii mă descurc. 😉

 5. Emotionant. Eu am vazut asa, cum ca personajul se minte si ca isi vede imperfectiunile dar pozeaza in geamul ferestrei, fiindca geamul ii ascunde imperfectiunile. Dar ca e in siguranta atata vreme cat stie ca exista un remediu, in cazul asta produsele Gerovital. 🙂

 6. Di tot farmecul, ca sa zic asa. Spor fermecator!

almanahiţi, vă rog!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: