alma nahe

Bloggeri pentru brandul de ţară al României(II)

In Blogal Initiative on iunie 20, 2013 at 4:39 PM

„Aceste personaje stăteau ascunse într-o viță de vie foarte bine camuflate. Așa că…ochii mari! Nu se știe cine ar vrea să-ți spună ceva (poate) important.”(Poematike)
.

Eu când văd provocarea, nu mai aştept . Nu mai aştept altceva de la mine decât REACŢIE. Gestul e unealta meseriei mele şi l-am luat imediat la tradus în cuvânt. Iată ce-a ieşit la prima mână. La a doua mână, puteţi să vă jucaţi voi.

I viţă vie: Nu te apropia!
II : Nu-ţi fac nimic, linişteşte-te!
III: Sunt în limbă…
IV: Nu ştiu. Eu sunt drept.
V: Aşa…mi-am făcut bagajele. Să te văd acu…
VI: Mai stai…
VII: Sunt grele, da’ nu mă las nici…
VIII: Nici dacă sar pe tine?
IX: Aşa. Pun bagajele jos…oare să mă împiedic?
X: Fii circumspect…să nu i se urce la cap!
XI: Numai de data asta, bine?
XII: Noroc că am mai pus ceva pe mine…N-o scăpa, auzi?! N-o scăpa…

Dialogul e unul aparent. În fapt, noi oamenii, nu dialogăm, ci ne expunem punctele de vedere. Uneori o facem prin gest. Gestul e interpretabil. Dacă un „cârcel” de viţă(de vie) poate să spună atâtea, un om e în avantaj, căci e mai vizibil. I-adevărat, e de discutat despre vizibilitate, există şi uriaşi în lumea asta, care văd omul cât un personaj de viţă de vie.

00181

Până una-alta, am reluat „dialogul”, fiindcă vreau să ştiu câţi dintre cei ce-au citit prima parte din Bloggeri pentru brandul de ţară al României au completat chestionarul celor de la Future Brand. Pe cel am meu l-au completat 31, dar fireşte, nu trebuia decât să „străpungi” un „covrig” cu săgeata „şoricelului”.  E de ajuns să comentaţi „VOTAT”. Nu-mi doresc un dialog interactiv, astăzi mă interesează doar puterea punerii mele în scenă. Interacţionăm altfel la sfârşitul acestei campanii, dar şi al celei de toamnă, când premiul vostru va fi un must. Nu „must” englezesc. Unul pur românesc, de la bunică-mea.

Arhitectul ştiu că a VOTAT, nu mai e nevoie.  Kadia la fel, ba mai mult, a scris articolul ăsta. Vienela a completat citind la Kadia. Dana Lalici a zis că-i place şi că se bagă. Şi s-a…, uite-aiciPsi©a a votat, ori fiindcă a citit la Abisuri, ori la mine. Eu am votat la Abisuri. Mugur a zis că da, o va face. Scorpio ni s-a alăturat. Tocmai ce a completat chestionarul şi Elena(am prins-o acasă la mine, şi-a completat obligat-forţat. 😉 Andreotti tocmai ce a zis VOTAT. Viţat a zis Vero, dar e de înţeles, ei îi plac extratereştrii. Carmen Pricop a răsărit şi ea de printre poezelele sale:”Am votat de la primul tău anunţ, dar nu m-am anunţat atunci.” Las’ că te denunţ eu, mi-am zis. În noapte, eu ascultând asta, apare şi Irealia, pe care a furat-o creativitatea, şi-a completat numai juma’ de chestionar. Am urcat-o aici, ca s-o motivez, şi să-l termine. Şi aşa a şi făcut. Slavă cafelei că a  ţinut-o trează până la ora asta(2:51)! 🙂

Buun, şi-a venit dimineaţa. Hapi a aflat şi ea de chestionar, şi-a zis: votat. Apoi i-au urmat Beausergent,  Lezoazodictaturajustitiei, Camelia, Madi

(şi lista poate continua; o voi completa, pe măsură ce în comentarii mă anunţă câte cineva că şi-a adus aportul)

La alegere, puteţi scrie şi VIŢAT, în loc de VOTAT, ca să nu ziceţi că v-am cerut un limbaj lemnos.

00181

Campanie BI.

 1. am votat, fată. la viţa de vie! 😀

 2. Eu am completat chestionarul la Kadia. Inca nu am reusit sa ma eliberez, sa vizitez mai multe bloguri. Abia astept acum sa aflu rezultatele, sa vad ce parere au altii despre brandul de tara.

  • În data de 19 iunie erau doar 76 de respondenţi. Campania a început în 17 iunie. Sunt 21 de articole (în)scrise în campanie, deci scădem din staart 21 de respondenţi câştigaţi, fiindcă din oficiu îi punem că au votat(nu m-ar mira nici varianta în care nu au votat).
   Aşadar…de la 55 la 1000 e cale lungă.

 3. Gata si chestionarul. 🙂

 4. Acum, acum! Bifeaza inca un VIŢAT.

 5. Am VIŢAT şi eu, că tot aveam chef să bat câmpii. Altminteri, la patriotism am alergie, încă de când purtam cravata mea de pionier! Şi am rămas cu ea – cu alergia 😛 (Dar şi cravata am păstrat-o multă vreme – până când au început să se şteargă de pe ea semnăturile şi urările colegiilor de şcoală, din ziua când ni s-au răsfirat drumurile.)

  • Colegii erau mai mulţi – pesemne de-aia le-am pus un i în plus 😛

  • Gata, i-am tăiat -o”I”-ului insinuant de colegii! Mă rog, mulţi vor crede că au ecranul mânjit, că nu se vede linia care taie. Cât despre patriotism, las’ că-ţi spui io! Eu n-o fac pentru că-s patrioată, ci patrioaţă. 🙂

   Şi cu tine sus! Mulţumesc că ai bătut câmpul.

 6. Am votat de la primul tău anunţ, dar nu m-am anunţat atunci. 🙂

 7. aaa, eu am zis ca ma bag sa scriu articol, dar citind schimbul de replici cu arhitectul, m-am bagat sa completez la tine chestionarul. Cum ar fi, m-ai convins. Draga mea, sa-ti fac o marturisire pe care o nascu creerul meu fix acum: cand iti pui ceva in cap, scoti flacari pe nari, nu altceva, o adevarata Lady Dragon. Incep sa miros usor-usor cate ceva despre tine. Si tare-mi mai place patosul tau, rezerva/risipa de energie care ar merita. si apropo de ceea ce ai spus nu mai stiu pe unde, ar fi interesant un concurs cu tine in juriu. stiu atunci ca nu as fi mediocra. pentru ca as trage cu dintiii sa nu-TI fiu.
  Mi-ai facut seara frumoasa.

  • Lady Chiote sunt uneori, mai ales când sunt măgari prin preajmă. 🙂 M-am săturat să îi tot las să treacă prin mine, iar eu să îi transform în personaj de poem. De acum încolo ies din zona poeziei, din când în când, când va fi nevoie. Ştiu că acolo am creat un precedent. Cineva le-a zis, fără să se ţigănească, unde greşesc. Sper să le fie învăţătură de minte, fiindcă mi-am propus să fiu cu ochii pe ei chiar si atunci când nu voi participa activ într-o campanie de-a lor.
   Mă bucur că ţi-am făcut seara frumoasă, şi tu mi-ai făcut-o prin acest comentariu. 🙂 Şi să ştii că prietenilor mei le place tot din acelaşi motiv să-şi facă spectacolele bune atunci când eu sunt în juriu.
   Ah, câte-am putea face împreună, toţi de ne-am adunat pe-aici, în căutarea celor ca şi noi, încă crezând!
   Da’ poate că asta şi facem, am început ceva…

 8. Asa si sa stii ca nu fac declaratii de dragoste toata vremea, numai o data, atunci cand omul acela intra undeva. De iesit, rar iese.

 9. am scris mai sus „creerul” 🙂 oare o sa creada cineva ca am zis la misto, sa ma scot si eu?? iar la risipa de energie voiam sa spun ca ar merita recompensata macar din cand in GAND.

 10. 1. (își ia avânt, nu vrea să rateze).
  2. Stai, mă, ce-ai?! Nu da, mă!
  3. Te rog, o îmbrățișare!
  4. Îmi șifonezi hainele!
  5.Domnișoară, un dans?
  6.Mult te-ai mai gândit!
  7. Stai, nu sări, am mâinile ocupate.
  8. Am încredere, mă prinzi tu cumva!
  9. hei, ce crezi că faci?
  10. Pssst! Hai după ei!
  11. (învârtindu-se) Viața-i frumoasă, iubesc!
  12. Vezi să nu-mi dai în ochi!

  M-am jucat! 🙂
  Raportez că m-am pornit să dau gata chestionarul, dar am vrut să fiu exactă și minuțioasă și mi-a luat timp. Am fost întreruptă și n-am continuat. Poate revin asupra problemei mâine, mai ales dacă văd ce atmosferă-i pe-aici.
  NNoapte bună! 🙂

 11. Dap, nu-mi recunoaște IP-ul, o iau de la 0. Mnoh, ia mai toarnă un păhărel! 🙂

 12. Uitai să-ți spun că miroase-a fresh! 🙂

 13. Trece-mă cu normă-ntreagă, BI și Mihaela Ivan tocmai mi-au mulțumit pentru completarea chestionarului! 🙂 Na, mă simt mai bine! 🙂 Am crezut că-i mai lung, acum înțeleg de ce ai zis că ți-a luat 5 minute! 🙂 Vezi, ce face omul cu vorba bună cu mine?! Te pupific! 🙂 Altă treabă n-aveam, am băut o cafea târzie și se vede, n-am mai scăpat la excese de-astea de multișor.

 14. Votat! De ieri, când spuneam de mici! Azi am alte treburi, nu mai votez din nou, că pot fi acuzat că mă plagiez!

 15. Ma duc si eu sa votez
  Nici nu stiam de campanie, as usually:)

 16. am votat. multumesc ca mi-ai dat ocazia.

 17. Completat chestionar … Alma .

 18. Unde să votez? Am răspuns la chestionar.

 19. Tocmai ce-am sfârşit de completat, Olimpia.

  • Te urc imediat în ceruri…care-abia aştept să se deschidă iar, apropo. Simt cum se apropie luna, de nici nu ştiu pe unde s-o scot din mine. 🙂 Mulţumesc, femeie-floare!

 20. Ia luna şi dă’i visarea, fiinţă a cerului!

  Ceva îmi spunea să te umblu, deoarece dacă aş fi făcut-o mai târziu ar fi fost preatârziu pentru campania asta desfăşurătoare despre care nici eu nu ştiam vreun lucru, şi îmi pare bine că am putut fi în timp.
  Dacă se va mai întâmpla vreodată ceva asemănător, te rog să îmi fii chemare, că vin de’ndată.

  • Aşa am să fac, visătorie ce-mi eşti! 🙂 O să iau luna ca pe-o candelă de veghe. Noapte în vis de prins alte înţelesuri îţi doresc!

   • Noapte lină, suflet drag; am un prinzător de vise la capătul patului, pe unele le păstrează, despre altele nu ştie cum să le pună în prins de înţelesuri, dar cred că tot ceea ce visăm ştim dintr-un altundeva.

    A fost frumos astă-seară, în preajma ta. Ca mereu.

 21. Asa faci, ma dai in gat! 🙂

 22. Felicitari, castigatoareo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Stii ce bucuroasa sunt in clipa asta????? Sper ca stii, imi doresc sa stii!!!

 23. http://blogalinitiative.ro/castigatori-campanie-bloggeri-pentru-brandul-de-tara-al-romaniei.html

  Asta’i campioana mea! Mereu ai fost, chiar şi atunci când alţii au fost înlăuriţii, şi nu tu.
  Vei fi solia, sau îl trimiţi pe Arhitect? Or’ mai bine întindeţi-vă amândoi cărările până acolo, la Împărăţia turismului.

  • Acum voi încerca să aflu detalii. Fiindcă eu ajung în Bucureşti undeva pe 6-7 iulie, dar pe 8 mă îndrept spre Sibiu, până pe 14. 🙂 Arhitectul o să-mi fie umăr, ştiu deja asta! Cât despre campionat, nu mai reiau discuţia. Ce-am avut de zis, am zis acolo. Şi oamenii au înţeles. Fiindcă, chiar dacă nu o fac direct, aici, sau acolo, s-au exprimat în blogosferă, susţinându-mi punctul de vedere. Nu pe mine! Punctul, repet! 😉 Mulţumesc, Camelie, pentru susţinere, pentru, pentru, pentru etc.

almanahiţi, vă rog!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: