alma nahe

Bloggeri pentru brandul de ţară al României(I)

In Blogal Initiative on iunie 18, 2013 at 3:43 AM

Nu prea îmi plac mie abordările în alt stil decât în acela care a făcut ca „almanahe”-le porumbel al primarului „care este” să pălească,  numai şi numai fiindcă „Almanahe”-le meu s-a hotărât să fie un brand, dar o să fac o excepţie, fiindcă e vorba de ţara în care locuiesc. Şi nici nu sunt genul care să emigrez, decât în…scris. Dacă tot m-am decis că rămân, decât să mă plâng că în România nu se face, nu se drege, uite că scriu!

Despre România am mai scris:

realitate,
zarea de plumb
studiu într-un pahar cu vin,
nunta mută, acestor zile,
Ro-mânia, şotron
Almanahe de colorat(ură) cu poze şi apolitic.
 
 
Nu e musai să click-uiţi link-urile, nu e altceva decât poezie. Mai bine completaţi sondajul Alma Nahe şi, mai ales, studiul de cer(ce)tare Future Brand.

Aşadar, sondaj Alma Nahe:

Avem o ţară, păcat că e locuită? Nu ne-am săturat de glume?

Dacă vreţi să afle şi cei ce ne conduc „atât de bine”, completaţi atunci studiul de cercetare, pe care îl găsiţi AICI. La sârşitul chestionarului scrie „Next page”. Scriem o pagină şi noi pentru viitorul nostru? Mie mi-a luat 5 minute, că am fost şi poetică. Voi sunteţi?! Pentru a fi reprezentativ chestionarul e nevoie de cel puţin 1000 de respondenţi.

Editare ulterioară:

Arhitectul, un respondent– unul responsabil–almanahind.

„Mi-ar fi plăcut să fie și altceva decât un chestionar. Ba chiar mai mult decât o petiție. Mai mult decât hai-să-dăm-mână-cu-mână-mai-mult-de-1000-de-oameni, să fi făcut ceva după aia, măcar o horă. Mi-ar fi plăcut ca pe prima pagină a acestei firme de presigiu, FutureBrand, să scrie corect funcția de după numele șefului, nu ”Patrick Smith, Chief Executive Office”, că el nu e biroul, ci ofițeru’ lu’ birou’ și, eventual, să văd că au ei o propunere concretă sau o inițiativă de a sindicaliza niște interese constructive, pozitive într-un vector puternic.”

„Am răscolit puțin după studiul-de-studiu al celor de la FutureBrand pe site-ul lor, nu l-am găsit, n-am insistat, noroc cu link-ul celor de la BlogalInitiative.”

00181

O campanie BlogalInitiave.

 1. Ca să înţelegeţi unde bat:

 2. Ca să prindeţi ritmul:

 3. Imi place chestionarul, cred ca ma bag si eu in treaba asta! 🙂

 4. Ha, ha ha vizezi efectul invers sa inteleg ?

 5. adevărul este că noi, românii, nu suntem cu nimic mai răi ori mai proşti decât alţii. dar ne pricepem de minune să ne spoim în cele mai urâte culori.
  baftă!
  revin la sondaj.

 6. In chestionarul tau, suntem romani cu 0% manelisti – cred ca ai altfel de Romanie tu aici 🙂

 7. Salvati micii!!! Mi-a placut, am votat! Ba chiar am completat si chestionarul lor. Dar acum ma intreb, ce este „other”?

 8. Am uitat să salvez micii!!! Ce mă fac fără ei? Ca nu mai am motivare pentru o bere!
  Admir faptul că ai pornit pe calea aceasta, a definirii României în fața străinilor! Cred că trebuie să o facem mai mulți! Mă gândesc să o fac și eu!

  • Am pornit-o fiindcă nu vreau să emigrez altundeva, aşa cum spuneam mai sus, deci, nu e chiar o cale, ci, mai degrabă o uliţă, unde am vrut să ies cu vecinii în faţa porţii, ca de obicei, şi, în loc să scuip semiţe sau să bârfim, ne-am adus aminte de Moromete. 🙂
   Dacă vrei să o faci şi tu, te aştept în faţa porţii, mai pe înserat.

   • Cred că voi fi doar pe-nserat, pe undeva, pe uliță poate, prin poiana lui Iocan? Precum mi-e obiceiul, am revăzut articolul și comentariile. Mi-ai și mi-am dat de lucru, am văzut noi unghiuri de aruncat ochiul prin ogrăzi, mi-am dat seama că timpul meu, dincolo de obligațiile zilnice, este mult prea puțin. Cred că mă voi opri, deocamdată, la comentarii pe la colț de gard. Poate și la câte o bârfă, pe băncuța de la portiță!

 9. M-a provocat subiectul, dar.
  Eu sunt aici să comentez – uite, am și buton special pentru asta. Așa că asta fac. Hai să comentez.
  Mi-ar fi plăcut să fie și altceva decât un chestionar. Ba chiar mai mult decât o petiție. Mai mult decât hai-să-dăm-mână-cu-mână-mai-mult-de-1000-de-oameni, să fi făcut ceva după aia, măcar o horă. Mi-ar fi plăcut ca pe prima pagină a acestei firme de presigiu, FutureBrand, să scrie corect funcția de după numele șefului, nu ”Patrick Smith, Chief Executive Office”, că el nu e biroul, ci ofițeru’ lu’ birou’ și, eventual, să văd că au ei o propunere concretă sau o inițiativă de a sindicaliza niște interese constructive, pozitive într-un vector puternic. Până la urmă, uite, comentez aici, pe prispa ta, adică, deși sunt și eu la categoria ”other” (adică rău de tot, probabil, exotic și în blogul ăsta care și așa e suficient de exotic pe harta reprezentativității) și poate ar fi trebuit să spun că de fapt sparg semințe în spatele blocului sau să recunosc că nici asta nu fac (dar am cam recunoscut asta, într-o manieră indirectă).
  Aștept urmările. Dar nu-mi țin respirația.
  Mulțumesc că ne-ai semnalat 🙂

  • Arhitecte, în cazul în care Blogal Initiative şi Future Brand se hotărăsc că acest articol e unul dintre cele 3 câştigătoare…acum ţine-ţi respiraţia…te împuternicesc pe tine, în locul meu, să mergi în delegaţie la Ministerul Turismului. 🙂

   Iaca şi urmările, pe măsură! Te-am urcat în exoticul meu propriu, fără să clipesc măcar.

   • Mi-a stat respirația în același loc cu inima și-unde-mi va sta și capul, față cu Înalta Poartă a Ministerului. Iacă-mă-s cocoțat în ierarhia exotică a almanaheriei Măriei-Tale! Blagosloviți!

    Acuma, ce să spun? Mi-oi lua desaga și m-oi duce, dar eu tot nu-nțeleg, dacă-mi permiți să moșionroatesc așa, ca de la un braț al Milcovului la celălalt, ce-aș putea – ce-am putea – face la poarta aceea oarbă.

    • Bate(-i) şi ţi se va deschide! 🙂 Parcă aşa, nu? Şi…desigur că mă refer aici la bătaia aceea ruptă din RAI, nu la cea cu „hei cuţât, de trei ori te-am ascuţât”.

     Cât despre respiraţia-ţi, sunt mândră că mi-s tăietoare de răsuflări ale Măritului Emerologheion şi mă bucur că îţi ţii capul acolo unde numai inima ştie să ţină ritmul.

 10. Hai să-mi zic oful până la capăt. Mă lași? Bine, poți să mă și cerți și să mă dai afară să mătur cojile de semințe din spatele blocului, de pildă 🙂

  Articolul celor de la blogalinitiative (nici despre ei nu știam, voi încerca să îi urmăresc, mai ales că inițiativa asta a lor este lăudabilă) sună puțin prea pompos, sper să se și acopere de conținut; expresia ”studiu de cercetare”, frate cu ”băiat de băiat”, n-ar trebui să o comentez, dar ”provocarea” din propoziția ”Provocare la care vă invităm să răspundeţi ţine exact de brandul de ţară al României” merita un articol hotărât. Știu, mă leg iar de detalii. Dar dacă tot ne-am ocupa de brandul de țară și ne-am suflecat mânecile și-am pus cravata în buzunar, măcar să ne încheiem ceilalți nasturi de la cămașă.

  Evident că am completat chestionarul. Măcar pasul 1 să-l fac și eu…

  Am răscolit puțin după studiul-de-studiu al celor de la FutureBrand pe site-ul lor, nu l-am găsit, n-am insistat, noroc cu link-ul celor de la BlogalInitiative.

  Păcat că nu am aflat despre inițiativa lor mai devreme, că nu am avut timp să scriu și nu cred că voi avea… Mea culpa. Dar, încă o dată, mulțumesc, Almanahe, pentru semnalare!

  • Despre BlogalInitiave e mult de discutat. Sigur că da, au iniţiativă, NU au însă ceea ce îi trebuie unui captator mediatic, şi anume:CREDIBILITATE. Ca să înţelegi ce spun(şi e numai o mostră în care eu am fost implicată) te voi invita să citeşti comentariile din link-ul ăsta.

   • Auzisem eu ceva. Nu îmi bat prea tare capul, că-i păcat de el 🙂 Sigur, e păcat și de inițiativă. Tot cred că mai au cale lungă și nici nu știu dacă au apucat-o în direcția bună.
    Ce cred despre ei, ca și despre poarta ministerului, dacă tot veni vorba, este că nu merită să pierdem vremea cu asta mai mult decât cu construirea unei alternative.
    Hai să-ți dau o acadea, să nu rămâi cu un gust amar 🙂

    • Aşa, aşa…dă-mi şi tu să sug, că nu mi-or fi dat ei destul(e) în noaptea aceea lungă de comentarii pertinente, dar neluate-n seamă. 😛
     Stai însă liniştit, ştiu că tu dacă zici că e ACADEA, e acadea, nu altceva! 😉
     Gustul amar rămâne. Am intrat în campanie numai şi numai ca la sfârşitul ei să pot vorbi, implicarea mea fiind totală conform cerinţelor(3 articole), şi cu un articol peste, şi cu un blogger din afara BI, care a scris la rându-i 3 articole. Cu toate astea, a câştigat cineva care în seara închiderii URN(it)ELOR, la numărătoare nu era. Dar dimineaţă, ce să vezi? Validate încă două articole, cu greşeli pentru care nu trebuiau validate, fiindcă alţii fuseseră întorşi din drum cu greşeli şi mai mici.

     NU recunoşti ROMÂNIA? 🙂 Mda…asta e, ne ocupă mult timp să îi facem pe oameni să înţeleagă că nepotismele, prietenismele şi orice alte favoritisme ne pun etichetă.
     Eu, când fac parte dintr-un juriu, prietenii mei, care concurează, se tem! Fiindcă, sunt nedreaptă cu ei, sunt subiectivă, dar fiindcă le cer mai mult decât celorlalţi. Sper să se ia atitudinea asta a mea, care recunosc, e exagerată!

     Şi mulţumesc şi eu pentru implicarea-ţi! O să mai scriu un articol pt. ROmânia, unde o să vă invit pe toţi cei care aţi completat chestionarul, să scrieţi VOTAT în comentarii. Sunt curioasă cu cât am contribuit şi dacă a avut efect chestionarul meu, mai mult decât cel al lor. Nu asta îmi era intenţia. Voiam să am oareşce control. În chestionarul meu au votat 31. Sper că măcar jumătate să fi completat chestionarul Future Brand.

     • Nu, refuz să recunosc România acolo, nu acolo e la ea acasă, dar este, într-adevăr, o parte a ei ocupată de un soi de viețuitoare cu un comportament caracteristic de care nu am să mă ocup nici acum, nici aici. Eu mă ocup cu ocupația mea, încă, nu cu ”ocupația” aceea; dar, da, ai dreptate, mă simt sub ocupație…

      • 😦 Vom mai vorbi, arhitecte, despre asta, şi poate vom mai si face…fiindcă chiar şi sub ocupaţie se pot naşte lucruri frumoase. Ştiu, sună idealist ce zic, dar ştiu că tu înţelegi la ce mă refer.

 11. […] reluat “dialogul”, fiindcă vreau să ştiu câţi din cei ce-au citit prima parte din Bloggeri pentru brandul de ţară al României, au completat chestionarul celor de la Future Brand. Pe cel am meu l-au completat 31, dar […]

 12. am dat si eu un vot la tine azi. incerc sa vad daca ma tenteaza si chestionarul.

 13. Eu m-am dat cu… other! 😛

 14. Dada, votez pentru tine, doar că acum sunt cu dumeritul pe unde.

 15. Am spus că ceea ce fc, e din drag de tine; mi-aş fi dorit să le fi putut împuia urechile cu asta.
  Dar aş fi votat şi pentru mici, c’aşa’i în joc soarta lor acum, de’i multă lume un vaier, nu altceva…

  • Trebuie completat chestionarul albăstrit de sus. O să-ţi fac o cărare şi-aici, uite-l! Durează mai puţin de 5 minute, e scurt. Dar eu cred că e important s-o facem pentru mai multe minute din viaţa noastră. :)Apoi, dă-mi de veste aici.

 16. Na, ca am scris si eu despre asta, nu numai ca am completat, dar, pentru ca asa e corect, am dat vina pe tine! 🙂

 17. Bine ai mai facut. S-a nascut o discutie pe acolo pe unde te=-am pomeit. E clar ca unde esti tu apar succesuri..:)

  • Nu e vorba de modestie, că îmi asum tot ce fac, şi bune şi rele. Şi dacă nu se fac văzute, am eu grijă să le pun în ochii potriviţi. Dar cu fuduliile altora dau de pământ, dacă e cazul! 😆
   Oamenii îşi întâlnesc cărările cu un motiv…şi tot la fel, se şi bifurcă altele.

   Ţie, în special ţie, îţi mulţumesc! Acum două săptămâni habar n-aveam că exişti, iar, uite, acum că eşti , uite un motiv de bucurie pe „fata asta, Alma Nahe”. 🙂

 18. […] Săpunaru Olimpia, care a participat cu următoarele postări: Bloggeri pentru brandul de ţară al României(I) și Bloggeri pentru brandul de ţară […]

almanahiţi, vă rog!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: