alma nahe

Cine-s ăştia, Depeş Mod?

In arena luptelor sterile on aprilie 26, 2009 at 3:11 PM

Titlu: Depeşă f.f.f deschisă, către Marean Vanghelie, primaru’ care este.

Care este, de fapt, un concurs, care este aici, pe baza declaraţiei lu’ nea Marean, de-aici, care este bine că a făcut-o, că dacă n-o făcea, fanii ca mine, bre, nu avea’ posibilitatea să meargă la concert, bre. (din dragoste, bre!)
Care io vreau bilet moca, că n-am avut bani nici acum 3 ani de belet, şi care m-am pus eu pe mine, să caut în analele wikipediei bre, care este aci cu vorbe de duh, vanghelioase.
Care de ce ?
Pentru că şi mie îmi place să Livin’ la Vida moca!
depeche_mode_enjoy_the_silence

Care eu acum o să fac o scurtă prezentare din pics…ăăă…şi anume :
dom’le Vanghele, tu eşti Marean, ei care este Depeş…Ăăăă…Şi aici e domnu’ Cocoş, bărbatu’ soţiei, doamnei…care este găina blondă, care face ouă la turism, numa’ turism nu. Buun!
Şi acum să mă prezint și eu, Almanahe care sunt, care am un blog care este Almanahe’s Weblog, care şi mie mi-a plăcut mult (şi de-aia mi-am făcut blog) cum le-ai zis-o atunci bre, la băieţii aia simpatici cu diplomatu’, care i-au auzit si alde matale la televizor, că să se mai ducă şi ei, dreacu, la muncă, bre sau să citească câteva almanahe, care te-ai suit pe ei(nota almanahelui:alţii, nu aia simpaticii) şi i-ai rugat frumos să îţi zică că dacă au afaceri cu Videanu, şi care au, că de ce să n-aibă, şi care cu genunchii aicea pă la…pă la…be..beregată, ca să vedem aicea care dacă minte sau nu minte, dacă-i palpită sau nu-i palpită…( Policy Of Truth)
Care mie mi-a plăcut că ai evitat labalufonia bre, elegant, care eu scriu o depeşă aici, acum către matale, că sunt şi vanghelistă , da’ şi depeşară bre, că de-aia îţi scriu lu’ matale aici, care ştiu că îţi place şi lu’ matale de ei, şi care vreau să câştig un bilet la concertu’ lor, bre, că la Vanghelionu’ lu’ matale n-am mai prins, că nu m-am prins care ierea casa de bilete, bre, care dădea bilete punct. Nu punct virgulă bre acuma punct.
Care io vreau să te conving cu cuvintele puţine, da’ bune, a lu’ matale, că ei merită să cânte în compania electorală a lu’ organizaţia lu’ matale, sub organizarea lu’ matale, că dacă alţii poate să cânte, bre, în fum(Breathing In Fumes), de mici, adică de ce să nu poată şi ei, bre?
Că dacă dai un telefon CADO la câte un depeşar, care este 300, de fapt, de depeşari, care este unu’ singur pe persoană fizică, că s-a transformat, de fapt, deci dacă facem un calcul care este, că dacă vine la concert 10 mii de oameni bre, care este ,de fapt, 33, 3 şi 3 în perioadă, bre, adică atâţia fani au ei, bre, aşa că nu pierzi matale mulţi alegători, şi nici telefoane multe, care nu te-au făcut ei pă matale, şi nici matale pă ei, ele, bre.
Şi care, dacă matale îşi trage o tunsoare bros-pierdut, că aşa ierea depeşarii mai demult tunşi, şi cum matale ai şi păru’ potrivit şi creţ, şi dacă renunţi matale o zi, la costum bre’ şi îţi iei o geacă de depeşar, bre, de la fanclubu’ lor, io zic că următoru’ spot din campanie o să ţi-l faci despre geaca lu’ matale pesedistă…ăăă…depeşistă.
Şi acum, că este toţi care este aici prezenţi, să repetăm un exerciţiu(electoral) mai vechi, din 2005.
Luăm un ecran. Îl împărţim în două. Într-o parte geanta lu’ matale
, care este plină cu mici, iar în buzunare cu muştar, şi scobitori bre, ca să atârne mai greu, să zicem.
În cealaltă parte depeş, de pe iutube, care este şi ei frumoşi, dau bine pe sticlă, da’ nu ca geanta lu’ matale care e mai înaltă, bre.
Se vede diferenţa? (Master And Servant)
depeche-mode
Ăştia e mici, bre, ca diplomatu’ lu’ matale din spotu’ electoral. Ai înţeles, bre, mici!!!
Aşaaa…mai departe. Aici geanta lu’ matale cu mici, dincoa’ pe iutube, ei, Depeş care este de fapt patru mici, care de fapt sunt 3 mici, ca trandafiri’ lu’ matale, dar care este şi doi, şi unu’că unii pleacă alţii vine, care este ca moda bre…azi trei trandafiri, mâine unu’. Cârnaţi depăşişti, stai bre…ce spun io aici, …ăăăă…depăşiţi, trandafir uscat, bre, nu ca matale, finuţ, mic, bre și cu trandafirii proaspeți!
Acum împărţim iar ecranu’ care este, în patru, da’ nu în partea stângă unde-i geanta lu’ matale, ci în dreapta, care ar fi stânga din punctu’ lu matale de vedere, din copac, şi vedem în prima pătrăţică unu’ care este Graham, bre’, ca pâinea care este şi care este bună cu mici şi cu muştaru’ lu’ matale.
Care are voce bre, da’ nu ca vocea lu’ matale care este şi acre şi care se face auzită şi pe sub apă.
Iar ăsta, ăsta iute de-aci din a doua pătrăţică e Gore, bre, care ca şi, Gigi Becali(Personal Jesus), care chiar de îi mai sare lui muştaru’, pac- pac (Barrel Of A Gun), mă-nţelegi, este un om uman, totuşi. Şi liber, acu’ !
Dincoace pătrăţică liberă, pătrăţică liberă….îţi spui io de ce.
Care ei mai întârzie pe la repetiţii, că ce crezi, bre că ei nu au transportul în comun (cu )care mergem şi noi bre? Că şi la ei este probleme infirme cu sumele infirme alocate transportului în comun. Au! Că de ce să n-aibă?
Şi aici, ataşez un postăr, de care sunt ataşată, cu Depeş Mod, care este “Modă rapidă”, adică, bre nea Marean ei vine repede şi pleacă , cam cât ţi-ar lua lu’ matale să te urci în copac, ca să ai matale puncte de vedere, bre!
Privește cu ochiu’ lumii, bre!depeche-mode-world-in-my-eyes
Care ei este buni numa’ acolo unde are concerte, bre, că matale eşti bun din Ferentari până-n calea Victoriei, care matale eşti un om pământean şi primat, primar adică, şi care te interesează decât Bucureştiu’ şi-atât!
Au şi o manea care o să-i placă lu’ matale că te ştiu fan, care este”Oamenii, care este oameni” şi dacă mata hotărăşti în consiliu că să plătească mai mult, bre, spaţiu public, care este parcu’, izvor nesfârşit pt. matale da’ şi pentru alţi edili să mai adauge,bre, în buzunarele primăriei gologani, aşa poate că îl băgăm şi pe fiu’ ăla a lu’ Iglesias bre, ala micu De Ne Aduce alegători, bre, în preţ.
Ştiu că matale o să zici că nu cântă bine Enriche-ridiche ăla, da e frumos, bre şi prinde la alegători, bre.
Hai, bre nea Marean, ce zici? Conjugăm împreună verbu’ “a veni “?(nota almanahelui: a veni sau a nu veni depeş? depeşim ori nu depeşim? Astea e întrebările. La răspunse te ajut io)?care este, ierea şi va fi aşa:
Eu vin(adică vin fiert),
Matale vii(adică aci merge să pomeneşti în gând şi pe aia vii şi pe ăia morţi care votează cu matale),
El, ea vine(adică aci putem vorbi de o vină, două vine, adică de bambirii care suge, bre, sângele…poporului bre! care este mai mulţi, bre! )
Restu’ conjugării nu ne mai interesează, bre, nea Marean, că noi venim, că voi veniţi şi ei, ele vin dacă îi chemi şi le dai şi de mâncare. Mici! Cu muştar! Şi neapărat scobitori. Că doar suntem ţara cu cârnatu’ cel mai mare zice aia ghine, de la ghinesbuc.
Cum ai zice şi matale zic şi io, eu sunt pro-verb, care şi matale ai născut proverbe, da’ te rog eu din sufletu’ meu de copil(n.a:copil-almanahe, în sensu’ de mic copil) să le dai afurisita aia de autorizaţie, că ne râd popoarele Europei, bre.
Care eu ştiu că aci nu suntem la concursu’ lu’ Turcescu ăla a lu’ matale, care dă cu bila neagră în matale(zgârcitu’, care io aş fi dat cu mai multe în matale), că nu toţi ştie bre, că “a fi sau a nu fi”a lu’ Flutur, vântu…r…ăăăă…ăla ….spadă ăla, era de fapt pusă unui craniu pe nume Ioric, bre şi ce să conjuge bre ăla că ierea mort.
Şi care eu sunt, tu eşti, noi nu suntem a lu’ matale vine de acolo că lu’ matale îi plăcea de
versurile lu’ Lămureanu, bre, care zice aşa: “eu sunt, tu eşti, noi nu suntem”, care mă repet numa’ ca să nu uit vorba, bre. Da’ de und’ să ştie ei?
Păi, cum o spui matale “care este sau care nu este”…nu e nimeni care este ca matale. Este?
Ştiu că unii o să sară şi-o să zică că versurile e a lu’ formaţia aia Travka(n.a: versurile melodiei Zborul), da’ nu e decât melodia a lor, că versurile sunt a lu’ Mălureanu(ups, mi-a ieşit pedeleu’ din gură precum porumbeii lu’ matale, nea Marean)…ăăă..a lu’ Lămureanu.
Lamureanu?
Acu, că am lămurit-o şi p-asta, hai, mă retrag în scris şi să ne vedem la concert cu bine, să ne servim cu mici reciproc, adică io unu’, matale unu, care au ei o melodie “Ia d’aci, linişte”, care este mormânt ca tăcerea, care este pentru matale mai bună şi mai adevărată decât toate actele lu’ matale false, pe care le-a verificat aia pe trei ani pe care ai fost primar.
A matale, pe viaţă şi pe moarte, Almanahe care este tiză cu alea de se răsfoiesc bre, în tren, în microbuz şi în alte mijloace de transporturi în comune.
music_depeche_mode_004764_
Săru’mâna!
Şi scuze pentru eventualele forme gramaticale corecte ale verbelor, strecurate numai şi numai din iubirea acută, de care am, pentru Depeş, bre, dar şi pentru depeşe, aşa, în general.

Mutumesc Holicicăi, ca a bătut iapa(io), ca să priceapă șaua (tot io)!

Deci, domn Marean? Cum rămâne? Hai, că vrea și Dave să știe cum stăm cu pregătirile. Aud?
dave

depeche-mode-enjoy-the-silence-bootlegs-vinil-2008

 1. Te felicit pentru..belet!
  De pe-acum.
  (Si pentru postul de scenarist…am un simtzamant ca deja te cauta de la prime si tv, pentru vorbe de d’uuh…)!!
  :))

 2. ;)tac!să nu cobesc…:P

 3. m’ai uns la suflet :x, bre Almanahe, si m’ai udat la ochi=))…daca fiintele metropotamice nu scot beletu’, e tradare matusalemica. iar daca Vanghelie nu s da cu cei 4 evanghelisti profuni proscrishi, care erau 3,depesharii broshi inaltzi i’au promis linshare

 4. (vezi ca am dat’o’n bara la primu’ emoticon…de fapt era ceva d corazon:D)

 5. holi, io nu citesc emoticoanele 😉 he,he!!!!!

 6. bre, da’ le zisesi, nu gluma! la concert sa pui celularu sa mearga, sa ascult si io ce canta aia… :))

 7. Parcă mă şi văd câştigând şi …nu mă duc!… Singurăăăă? 😛

 8. deci ne vedem la depeș, mareano! 🙂

 9. da’ d c sa nu te duci, pacatelemele?! nu te ia p tine cu tremurici cand iti falfaie bricheta’n briza lu’ fal’fal puishoru gat’golash de martin gorash? auzi, io m’am pus p baut becks d’ala cu cheita codata, ca poate pica d’acolo invitatia. astia o tot dau cu mai incearca pan’ mi se’neaca corabiile.gata, comatose, almost….canta muzichia universului pe sub masa 😉

 10. livin’ la vida moca, mor de ras :)))))))))

 11. mno… vreu si eu belet 😛

  numa’ bine si frumos scris

 12. M-au trecut curenti de 220 „pe supt p’ele” cand citii postul.
  Nu stiu cum romanii (marea majoritate) rezoneaza cu prostia!!
  Iar, din pacate, Marean isi vede in continuare de persoana fizica care este.
  Nu-i nimic! Important e sa nu ne pierdem nadejdea.
  Baftalogo!

 13. @Panta:Ne vedem…Da’ să-mi faci o hartă detaliată a răhăţeilor, căci e perioada lu’ Marean cu mici, deci îţi dai seama că se vor înmulţi. Dacă ţi-a luat 5 ore să identifici 19 sortimente diferite, pe (dez)gustul fiecăruia îmi închipui câtă treabă o să ai! 🙂 😛

  Hollycika, nu depeşi dozili, bre! Varsă la chiuvetă! Io odată, am văzut uni©versu în palmă, da’ păscusem…şi nici nu ierea p-acolo vreun belet câştigător…mai încearcă, că eu sunt cu tine, a ta…pe vecie, întru câştig…!…Şi ai dreptate cu Dave..mă ia tremuriciu’ , da’ de la tatuaj! 😛

  Dana:Dada…moca! Aici râdem gratuit!…sau gratis…cum o fi?! 😉

  Mereuverde, bagă-te la scris…am mai lăsat câteva expresii uzuale almanaheiste ne(mai)pomenite! …sau bea bere a la Hollycika! Mulţam de apreciere…da’ n-aş repeta a doua oară schema…nici măcar pentru un belet de voie de la muncăăăă!

  Viorel:Iniţial, postu’ se termina cu un filmuleţ made in Romania…acolo să vezi găini pe sub piele…l-am scos, căci îmi propusesem să rezonez cu nea Marean, nu să fiu antisistem…sunt şi fară să mă manifest prea tare, mai ales în scris… Prostia, dragul meu Viorel e moca, precum viaţa de rahat pe care ne-o servesc tot moca, da’ cu zâmbet şi giumbuşluuucuri carismatice, a la Băse, a la Vadim, a la Becali….a-la-la-la-la…baftalogo…adică(acuş merg să consult un dicţionar rrom-român)
  B…B…B…Ba…Baxtali?!…adică norocoaso!….hehe…să vedem ce zic metropotamii…

 14. valeu, maica! m-ai pierdut ca nici cu depeche, nici cu dom’ vanghele n-am nici o treaba! tre’ sa reiau pe indelete postul, poate pana la urma, dupa a n-spea lectura ceva-ceva o sa pricep 🙂

 15. Lollitt, ideea p®ostului(în sinea-i) e să nu înţelegem nici unul(deci nici eu), ci numai Marean, care este Vanghelie. Deci pot a co(c)nchide că mi-a rheushit!!!! 😉 m-am prostituat! Pentru mine e ca un tatuaj nedorit acest post! Dar ce nu face omu’ pentru un billet la Depeş?…stăi, că nu-ţi-s nici depeşii acas’…cântă bine, hehe…îţi promit!nu-ţi bate capu’!

 16. 5 ore cu tot cu friptul micilor si siesta de dupa, draga!
  m-ai inteles gresit 😉

 17. Mai, fata, fie-ti mila de burta mea ca prea multe patratele strica la feminitate… :)))))
  Io am inteles doar esentialu’: vrei bilet la concert!
  O parte buna este ca-l vei castiga pentru ca-l meriti cu prisosinta. Totusi comentariul tau este cam lung pentru puterea de concentrare a lui Vanghelie, chiar si a mea daca ma gandesc bine ca m-ai ametit de tot… 😛
  O alta parte buna este ca mi-ai inseninat o zi care an de an s-a dovedit a fi de rahat. Pentru asta iti multumesc… din suflet. 🙂

 18. DA! 😉 😛 Evident că s-a creat un loc special pt. mine…nu l-am luat pe ăla din concurs…Nu e tare? :))))))

almanahiţi, vă rog!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: