alma nahe

Umma, Che Ghevara, eu, tu şi Tamara

In cap umplut on octombrie 28, 2008 at 12:05 AM

În urma acestei revizuiri degetul îi fu, în sfârşit, eliberat, limba mea deveni şi mai slobodă şi-aşa îşi aminti brusc Umma, de erori. De la bătături poate, sau poate pentru că îi trecu prin cap, că acum nu numai copiii creşteau mai repede, dar şi sentimentele evoluau altfel.
Nici bine n-apucă să-şi termine gândul, căci din cazanul plin ochi cu zahăr ars începură a sări în stânga şi-n dreapta animăluţe de caramel.
Umma zdrobi între măsele vreo câteva dar se plictisi destul de repede înfrântă de-atâtea dulcegării. “La o parte, porcilor! Viaţa e atât de scurtă! Viaţa nu e decât o îngrămădire de oase şi caramel”, mai zise ea, amintindu-şi de măseaua de minte ce-o chinuise toată ziua, şi-atunci am înţeles eu că nu stomacul e ceea ce-l va pierde pe Che, ci caracterul.
Ca şi pe tine!
Umma stinse becul şi aduse cina ornată cu floricele de porumb şi creveţi, în timp ce eu, de-aici încolo aveam să mă pierd în episoade răzleţe cu fluturi, în acest bordel imaginar, până la momentul suflării în lumânări.
Mirosul de muc, nebunul, mă trimisese în miezul momentului, când, neatentă, la botez, mama, în loc să-mi toarne apă de flori în balie, îmi turnă cerneală, şi-mi amintii cum toţi cei prezenţi se şi îngrămădiră să-i dea soluţii de scoatere a petelor de pe creier. (Aşa s-ar explica prezenţa curului meu în partea întâi).
Mi-am mai amintit, dar vag, de mine, cea din lumea reală “Oare-am stins becul înainte să mă culc?” timp în care cineva ne fură creveţii.
Şi mi-am mai amintit cum odinioară, îmi frămâtai ţâţele albe cu albuş de ouă, în timp ce eu mă jucam de-a păpuşile cu un copilandru, desenându-i ochi de paiaţă cu rujul de buze, dar despre asta voi zice în alt context.
Apoi nu mi-am mai amintit nimic despre tine.
În ciuda vieţilor noastre împrăştiate, întregul grup ne străduiam să săvârşim ceva nepieritor.
Fuseserăm cinci cât Umma lăsase lumina aprinsă, însă doar noi trei puteam schimba pe întuneric, între noi, seminţe, gumă, literatură, zmee, saltele, mici, muştar, pastramă, cheghevari…
Tamara Haydee mai zăbovi un timp pe retina mea apoi dispăru în misiune şi-atunci ne-am hotărât să bem pentru asta.
Che muri executat 41 de ani mai devreme de un grup de chiori (da,chiori, nu ciori!).
Iar pe tine, dragul meu, te rog, nu da foc acestui almanahe, ca arzând el, să te convingi tu singur că nu-i adevărat. ( Sfârşit)

 1. Ba-i adevarat, dar, dragul ei, ii poti da foc, ca sa poata canta si din repertoriul preaminunatei Ana Lesko: „ard in flacari, ard in flacari!”
  Acestea fiind spuse, imi retrag degetul din gura almanahelui nesatul, nu de alta, da’ mai am de scris pe blog cu degetu’ asta.
  Un ultim sfat, inainte de culcare: uita-l pe Pepe, Agopiano, nu te merita!

 2. să-l las pe peeepe? Xeno, stai cil! Crec’că da, cre’că da!:)

 3. vreau si io bordelul meu!

 4. „amintirile ma chinuiesc, ma rascolesc…ooooowww ooooo….ooowoooo”….imi place…pupaza aia e o nesimtita

 5. Cica la Comentarii recente: Danut on Umma :))
  Salutam Danutul american.

  Auzi, Haydee-ma aia m-a bantuit azi-noapte-n vis, I swear.

 6. Ai nău…Tamara iz cul…Salut eu Dănuţul American că nu ştie el cine eşti. Că dac-ar şti….:))

 7. la mine Tamara a venit, m-a bantuit dar eu am rezistat!i-am f.t.t o laba

 8. liber la detalii!:))si, apropos de labe, poţi să pui punctul pe u!:))la mine-n almanahe e liber la ejacullări beletristico-urbane

 9. crezi? Pune-mi-o-ntre bare! :))

 10. Eviţi sarcina în sinele ei, ca să zic aşa. =))

 11. nu. daca nu vine evit cu minte penetrarea fanteziei tale

 12. Tu reflecţi fantezia-mi aşa cum este ea: multiplă şi oceanică. Ca şi orgasmul!

 13. acest dialog nocturn imi scoate ochii. cum un futut de u poate naste atata nonsens in simplitatea lui, pentru ca uite, daca-l pun, pare ca ma cert cu tine? na si intre bare! cut!

 14. nU fUtUtUl de U naşte dialogul! Noi îl naştem cU minţi, la termen, pe el pentrU că-i ştim dinainte sexUl. Iar tu tai cordonUl ombilicolexical înainte de termen, din motive de (de)ochi!

 15. n-ai tu coale sa suporte almanahele tale asa ceva!

 16. Ce-aveti cu U-ul meu? De ce mi-l strangi in pumnul tau, copil frumos, tu nu stii oare ca-i si el mic si ca MA doare? 😦

  Asaaaaa. Deci azi, cosmeticiana mea, in timp ce ma pensa, imi povestea cum a petrecut ziua de sambata cu… cu cine crezi? Cu Pepe. :)) Nimic nu-i intamplator, domnule, nimic.

  inima nebuna plina de iubire | bis :))

 17. =)) Ahaaaa…l-a dat cu gel? Că şî vecinu’ mieu l-a văzut ..”Ce faci, tinere Pepe!” a strigat după el, că era prea aranjat. Ăla, vădit fâstâcit i-a răspuns :”Salutăm partidul!” Crezuse că era unul din nenii care-i dăduseră bănuţi….

 18. DEclar ultimele două commenturi on topic. Deşi par, off,off!
  Oricum, au binecuvântarea mea!

 19. ce-i degradarea,-deul asta?

 20. io am inceput pe 360, am zis ca termin aici, dar n-am facut-o.)mai bine)cine stie ce intrerupeam si nu mai terminati voi.la revedere

almanahiţi, vă rog!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: